این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۱۰۲-۱۱۲

عنوان فارسی جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران‌های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: کلستریدیوم دیفیسایل (Clostridium difficile) به عنوان عامل اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک و کولیت کاذب است. سالادهای آماده به مصرف به عنوان یکی از منابع احتمالی انتقال کلستریدیوم دیفیسایل به انسان محسوب می­شوند. هدف از مطالعه حاضر جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران­های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن بود. روش­ بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی بود. 60 نمونه از سالاد عرضه شده از رستوران­های مناطق مختلف شهر تبریز در فاصله زمانی اسفند 94 تا خرداد 95 جمع­آوری گردید. نمونه­ها پس از آماده سازی و استخراج DNA، با روش Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقاومت آنتی بیوتیکی جدا شده­ها به هشت آنتی بیوتیک مختلف با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. بررسی ارتباط بین شیوع کلستریدیوم دیفیسایل در مناطق پنجگانه در نرم­افزار آماری SPSS (ویرایش 19) با آزمون مربع کای در سطح معنی­داری 05/0>P انجام گرفت. یافته­ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که از 60 نمونه مورد بررسی، 8 نمونه (33/13%) آلوده به کلستریدیوم دیفیسایل بودند. بر اساس نتایج، اختلاف معنی­داری در شیوع باکتری در مناطق مختلف مشاهده نشد (296/0P =). از بین هشت آنتی­بیوتیک مورد استفاده، نالیدیکسیک اسید با 8 جدایه(100%) و کلیندامایسین با 7 جدایه(5/87%) به ترتیب بیشترین میزان مقاومت را داشته­اند. هیچ جدایه­ی مقاومی به مترونیدازول و وانکومایسین یافت نشد. نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که سالاد سبزیجات آماده به مصرف ممکن است راه انتقال کلستریدیوم دیفیسایل به انسان باشد. بنابراین لازم است تدابیر لازم برای مقابله با انتقال آلودگی از طریق سالاد سبزیجات آماده مصرف به کار گرفته شود. واژه­های کلیدی: کلستریدیوم دیفیسایل، مقاومت آنتی بیوتیکی، سالاد سبزیجات آماده به مصرف، Real-time PCR وصول مقاله: 10/8/95 اصلاحیه نهایی:18/12/95 پذیرش:24/12/95
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Isolation and identification of Clostridium difficile from ready-to-eat vegetable salads in restaurants of Tabriz by Real-time PCR and determination of the antibiotic resistance pattern
چکیده انگلیسی مقاله Backgrounds and Aim: Clostridium difficile has been identified as a pathogen in antibiotic associated diarrhea, pseudo-membranous colitis. The ready-to-eat vegetable salads (REVS) are one of the possible sources for transmission of C. difficile to human. The aim of the present study was isolation and identification of Clostridium difficile in ready-to-eat vegetable salads in the restaurants of Tabriz by Real-time PCR and determination of its antibiotic resistance pattern. Materials and methods: This was a cross-sectional study. A total of 60 ready-to-eat vegetable salads samples were collected randomly from restaurants in different regions of Tabriz from February to June 2015. After preparation and DNA extraction, Clostridium difficile was identified by Real-time PCR method. Disc diffusion method was used to determine antimicrobial resistance of the isolates to eight different antibiotics. Using SPSS 19 software, chi-square was used for data analysis. p ≤0.05 was considered significant. Results: Among that 60 samples, 8 (13.33%) were contaminated with Clostridium difficile. There was no difference in Clostridium difficle prevalence in different regions (p= 0.296). Among eight antibiotics used in this study, nalidixic acid with 8 isolates (100%) and Clindamycin with 7 isolates (87.5%) had the highest resistance rate. We found no resistance to metronidazole and vancomycin. Conclusion: The results of this study showed that the ready-to-eat salad vegetables can be a way for transmission of Clostridium difficle to humans. Therefore it is necessary to take necessary measures to prevent transmission of the infection through ready to- eat vegetable salads Keywords: Clostridium difficile, Antibiotic resistance, Ready-to-eat vegetable salads, Real-time PCR. Received: Oct 31, 2016 Accepted: Mar 14, 2017
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حجت کوچک خانی | hojat kochakkhani
department of food science and technology, faculty of nutrition and food science, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)

میر حسن موسوی | mir hasan moosavy
department of of food hygiene and aquatic, faculty of veterinary medicine, university of tabriz, tabriz, iran
گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

پروین دهقان | parvin dehghan
department of food science and technology, faculty of nutrition and food science, tabriz university of medical sciences, tabriz, iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-158&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/33/article-33-418583.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات