این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله اپیدمیولوژی ایران
، جلد ۱۱۱۱، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی یک طغیان منتقله از راه غذا در دانشجویان ساکن در خوابگاه: مطالعه مورد– شاهدی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه و اهداف: به دنبال طغیان یک بیماری گاستروآنتریت در تاریخ 27 خرداد 1393 در دانشجویان ساکن خوابگاه، مطالعه حاضر با هدف بررسی این طغیان و شناسائی عوامل موثر بر ابتلا دانشجویان انجام پذیرفت. روش کار: مطالعه به صورت مورد – شاهدی با بررسی دانشجویان ساکن خوابگاه در یک دانشگاه انجام شد. تعداد 70 نفر در هر گروه مورد و شاهد، به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از نسبت شانس با حدود اطمینان 95% برای ارزیابی ارتباط بین بیماری و مواجهه (مصرف مواد غذایی مختلف) استفاده شد. تمامی آنالیزها با استفاده از نرم افزار STATA نسخه 11 انجام شد. یافته ها: منحنی طغیان نشان دهنده یک طغیان تک منبعی با دوره کمون 36-12 ساعته بود. نسبت شانس ابتلا به گاستروانتریت در مصرف کنندگان بستنی، شربت خانگی، و سبزیجات تازه به ترتیب 36/0 (حدود اطمینان 95 درصد: 79/0-16/0)، 45/0 (حدود اطمینان 95 درصد: 97/0-2/0)، و 34/0 (حدود اطمینان 95 درصد: 83/0-13/0) محاسبه شد. مصرف ناهار در روز 27 خردادنیز بعنوان عامل خطر برای ابتلا نشان داده شد بطوریکه نسبت شانس خام برای لوبیاپلو 47/69 (حدود اطمینان 95 درصد: 81/612-52/15) و برای آش رشته 2/33 (حدود اطمینان 95 درصد: 53/136-19/10) بدست آمد. نتایج مدل نهایی چندمتغیره نشان داد شانس ابتلا به گاستروآنتریت در مصرف کنندگان ناهار روز 27 خرداد با تطبیق سایر متغیرهای درون مدل 48/178 بار بیشتر برای لوبیا پلو (با حدود اطمینان 95 درصد: 15/1177-0/26)، 81/61 بار بیشتر برای آش رشته (با حدود اطمینان 95 درصد: 9/276-8/13)، و 74% کمتر در مصرف کنندگان بستنی (نسبت شانس26/0 با حدود اطمینان 95 درصد: 66/0-10/0)گزارش شده است. نتیجه گیری:بنظر می رسد مصرف نهار سلف دانشگاه در تاریخ 27 خرداد با ابتلا به گاستروآنتریت ارتباط داشته است. توصیه می شود همزمان با معاینات سالیانه پرسنل مسئول در تهیه و پخت غذا، نکات بهداشتی در پختن و نگهداری مواد غذایی بخصوص در اماکن تجمعی مانند مدارس و دانشگاهها در پیشگیری از بروز طغیانهای ناشی از غذا اهمیت دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بررسی طغیان، گاستروآنتریت، دانشجویان
عنوان انگلیسی
A Food Borne Outbreak Investigation Among Students living in Dormitories: A case – Control study
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Objectives: Following an outbreak of gastroenteritis among students living in dormitories of one University of Medical Sciences on June 16 2014, this study was designed to describe and investigate the outbreak. Methods: A case - control study was conducted on 70 patients and 70 healthy controls selected by convenient sampling scheme. Odds ratio with 95% confidence intervals was used for the effects of suspected exposures (consumption of different food) on the disease. All the analyses were done using STATA version 11. Results: The epidemic curve revealed a common-source outbreak with an incubation period of 12-36 hours. The odds of gastroenteritis decreased by consumption of ice cream [OR=0.36 (0.16-0.79)], homemade syrup [OR=0.45 (0.2-0.9)], and fresh vegetables [OR=0.34 (0.13-0.83)]. Intake of self-service foods on June 17 including rice-bean [OR=69.48 (15.52-612.81)] and noodle-soup [OR=33.2 (10.19-136.53)] significantly increased the odds of gastroenteritis. The final multiple model showed that the adjusted odds of gastroenteritis following lunch meal on June 17 was 178.48 times higher for rice-bean (95%CIs: 26.0-1177.15), 61.81 times higher for noodle-soup (95%CIs: 13.8-276.9), and 74% lower for ice cream (AOR=0.26, 95%CIs: 0.10-0.66). Conclusions: It seems that intake of self-service food on June 17 (rice bean more likely than noodle soup) is associated with the outbreak. Compliance to hygiene recommendations during cooking and food preparation, as well as clinical examination of personnel especially in public places such as universities are crucial for prevention of food-borne outbreaks.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سودابه هویدامنش | s hoveidamanesh
md mph, resident of community medicine, iran university of medical sciences, tehran, iran
دستیار پزشکی اجتماعی، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی ایران (Iran university of medical sciences)
شهرزاد نعمت اللهی | sh nematollahi
phd student in epidemiology, epidemiology and biostatistics department, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی دکتری تخصصی اپیدمیولوژی، گروه اپیدمیولوژی و آمارزیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
کورش هلاکویی نایینی | k holakouie naieni
professor of epidemiology, department of epidemiology and biostatistics, school of public health, tehran university of medical sciences, tehran, iran
استاد گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده ی بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://irje.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-888-14&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات