این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۸، شماره ۲، صفحات ۱۹۱-۱۹۹

عنوان فارسی بررسی اثر شرایط مختلف خشک کردن بر ویژگی‌های دانسیته پودر گشنیز و جذب مجدد آب گشنیز خشک شده
چکیده فارسی مقاله یکی از ویژگی‌های بسیار مهم در مواد غذایی خشک‌شده، قابلیت جذب آب آنها می‌باشد. هر چقدر توانایی محصول در جذب آب بیشتر باشد، نشان‌دهنده آن است که محصول در شرایط بهتری خشک‌شده است. لذا شرایطی که در آن محصول تولید شده آب بیشتری جذب کند بهترین شرایط به حساب می‌آید. دانسیته توده فشرده و غیر فشرده از مهم‌ترین پارامترهایی هستند که در مورد پودرها اندازه‌گیری می‌شوند. این امر از لحاظ حمل‌ و نقل، انبارداری و بسته‌بندی در صنعت، حائز اهمیت است. در این پژوهش اثرات سه عامل دما (35، 45 و 55 درجه سلسیوس)، دبی هوای خشک کردن (024/0، 016/0 و 008/0 متر مکعب بر ثانیه) و استفاده از پمپ حرارتی یا عدم استفاده از آن بر درصد بازجذب آب، دانسیته توده فشرده و دانسیته توده غیر فشرده گشنیز در قالب آزمایش فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بررسی شد. به علاوه، نتایج به دست آمده با روش خشک کردن سنتی مقایسه شد. نتایج نشان داد که دما، دبی هوای خشک کن، به کارگیری پمپ حرارتی و اثر متقابل آنها در سطح 1% بر میانگین درصد بازجذب آب نمونه‌های خشک‌شده گشنیز و چگالی پودر آن تاثیر معنی‌داری دارند. به علاوه، محصول خشک شده در خشک کن مجهز به پمپ حرارتی کیفیت بهتری نسبت به روش سنتی دارد. همچنین، دمای 55 درجه سلسیوس و دبی هوای024/0 متر مکعب بر ثانیه موجب بهبود کیفیت محصول ‌شد که می‌تواند به عنوان تیمار مطلوب در تولید گشنیز خشک پیشنهاد گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گشنیز، خشک کردن، پمپ حرارتی، جذب مجدد آب، دانسیته توده،

عنوان انگلیسی Effect of different drying conditions on characteristics of powder density and adsorption of dried coriandrum
چکیده انگلیسی مقاله Effects of temperatures (35, 45 and 55ºC), drying air rate (0.008, 0.016 and 0.024 m3 s-1) and with or without using heat pump in a solar dryer were investigated on adsorption percent, packed mass density and loosed mass density in a factorial test based on completely randomized design at three replications. Also, the results were compared with the traditional drying method. Results indicated that temperature, air rate, using heat pump and the interactions had significant effect (p< 0.01) on adsorption percent of dried coriander samples and powder density. Also, the dried samples in heat-pump assisted solar dryer had better quality in comparison with the traditional dryer. The temperature of 55 ºC and air rate of 0.024 m3 s-1 resulted in better quality of the crop and it can be recommended as the best treatments for dried coriander.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Drying, coriandrum, heat pump, Adsorption, mass density

نویسندگان مقاله رضا طباطبایی کلور | tabatabaee koloor
عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین جعفریان |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید رضا موسوی | seyed reza
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_62461_4caf7eff4668ae54a03541a922721215.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-420461.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات