این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مهندسی بیوسیستم ایران
، جلد ۴۸، شماره ۲، صفحات ۳۱۵-۳۲۳
عنوان فارسی
ارزیابی فنی، اقتصادی و تغذیهای روشهای مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر، عملکرد فنی و اقتصادی شش روش مختلف تبدیل برنج دانه بلند (رقم شمیم) در استان فارس و تاثیر آنها بر ارزش غذائی برنج بررسی شد. در هر روش، توان مورد نیاز، شدت جریان و انرژی الکتریکی مصرفی، ظرفیت سیستم، راندمان تبدیل، میزان شکستگی و ترک برنج، درصدهای پروتئین، خاکستر و چربی، مقدار کلسیم و آهن اندازهگیری شد. برای ارزیابی اقتصادی، از روش تحلیل نهایی منفعت به هزینه، استفاده شد. نتایج ارزیابی فنی نشان داد که تیمار استفاده از دستگاه سفیدکن سایشی افقی + سفید کن تیغهای، مناسبترین روش تبدیل برنج قهوهای به برنج سفید در شلتوک رقم شمیم بود. همچنین در این تیمار، انرژی الکتریکی مصرفی کمتر، ظرفیت سیستم و راندمان تبدیل بیشتر میباشد. از نظر ارزش غذایی برنج، نتایج نشان داد که عناصر چربی، پروتئین و آهن در تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری با یکدیگر داشتند و بیشترین مقدار چربی در تیمار 3 وجود داشت. از نظر پروتئین و آهن بیشترین مقدار به ترتیب در تیمارهای 6 و 5 وجود داشت. نتایج ارزیابی اقتصادی نشان داد که تیمار 6 نسبت به سایر تیمارها اقتصادیتر میباشد و پس از آن به ترتیب تیمارهای 3، 2، 4، 1 و 5 قرار داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارزش غذائی، برنج سفید، برنج قهوه ای، روش های تبدیل،
عنوان انگلیسی
Technical, Economical and Nutritional Evaluation of Different Long Kernel Rice Milling Methods in Fars Province
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, technical and economical performance of six different methods of long kernel rice milling (shamim variety) in Fars province and their effects on rice nutritional value was evaluated. In each method, power requirement, current and electrical energy consumption, system capacity, milling yield, rice breakage and cracking, kernel protein, ashe and fat, amount of kernel calcium and iron were measured. Benefit to cost ratio was used to compare the treatments from the economic stand point. Results of technical evaluation showed that the best milling method for shamim variety was the method containing horizontal abrasive whitener and friction type whitener. This treatment also showed the lowest consumption of electrical energy, and the highest system capacity, and milling yield compared to other treatments. There was also a significant difference between the treatments from the view point of fat, protein and iron so that the highest amount of fat, protein, and iron was found in treatments 3, 6 and 5, respectively. Results of economical evaluation showed that treatment 6 was the most economic treatment compared to the other treatment, and treatments, 3,2,4,1, and 5 took the next places, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Brown rice, milled rice, milling methods, rice nutritional
نویسندگان مقاله
محمد شاکر |
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
هدایت اله رحیمی |
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
مریم شاه امیریان |
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منایع طبیعی فارس
سید منصور علوی منش | seyed mansour alavi manesh
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منایع طبیعی فارس
نشانی اینترنتی
http://ijbse.ut.ac.ir/article_62473_0fc27cb1160091b837b691075751848c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-420473.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات