این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب سنتی اسلام و ایران، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی زیتون در دیدگاه طب سنتی ایرانی با محوریت کتاب الشامل الطبیه حکیم قرشی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: برای اهمیت زیتون همین کافی است که قران کریم درهفت آیه به آن اشاره کرده است. زیتون گیاهی است متعلق به تیره اولئاسه که میوه، برگ، شاخه، صمغ وروغن آن دارای مصارف غذایی ودرمانی می باشد. همچنین دارای جرم روغنی است که موجب همیشه سبزبودن وعدم ریزش برگهای آن میباشد. رژیم غذایی دارای زیتون یا روغن آن (رژیم مدیترانه ای) بعنوان یک منبع اسید چرب غیر اشباع می تواند درکاهش ریسک بیماریهای قلبی –عروقی، فشارخون، دیابت وچاقی موثر باشد. مواد و روش ها: در این مقاله روش معرفی گیاهان دارویی کتاب الشامل بعنوان الگوی کار قرار داده شده، ودر کنار آن از دیگر کتب مرجع طب سنتی مانند مخزن الادویه، تحفه المومنین، ومقالات طبی جدید استفاده شده است. یافته ها: در برگ وشاخه های زیتون عفوصتی ظاهر است که دلیل قوه قابضه اکثر اجزای این درخت میباشد. زیتون خام ورسیده از نظرنوع ومیزان مواد تشکیل دهنده تفاوت اساسی دارند که همین موضوع موجب اختلاف مشهود درطبیعت وخواص آنها می شود. زیتون خام، طبیعت سرد وخشک وزیتون رسیده طبیعت گرم وخشک دارد. خوردن زیتون پرورده (درنمک یا سرکه) به همراه غذا، مقوی معده بوده وبه هضم غذا کمک می کند، واز عصاره برگ آن در درمان بیماریهای دهان ودندان استفاده می شود.. نتیجه گیری: در صورت داشتن شناخت علمی از طبیعت وخواص قسمت های مختلف گیاه زیتون می توان بهترین استفاده غذایی ودارویی را از این گیاه نمود، وازعوارض ناشی از مصرف نسنجیده وبی مورد آن پیشگیری کرد. کلمات کلیدی: زیتون، طب سنتی، عفوصت، قابض، طبیعت
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله وکیلی نیا |



نشانی اینترنتی http://jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-397&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات