این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
آبزیان زینتی
، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۱۹-۳۲
عنوان فارسی
معرفی آنتیاکسیدانهای طبیعی برای حفظ کیفیت فرآوردههای شیلاتی
چکیده فارسی مقاله
گونه های اکسیژن فعال و رادیکالهای آزاد طی تنفس سلولی در انسانها و موجودات هوازی دیگر تولید میشوند. این ترکیبات نقش مهمی را در بروز بعضی بیماریها مانند اختلالات عصبی، فشار خون بالا، التهاب، سرطان، دیابتها، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون دارند. رادیکالهای آزاد ترکیبات ناپایداری هستند که به سرعت با دیگر مواد یا مولکولها در بدن واکنش داده و منجر به آسیب سلولی و بافتی میگردند. علاوه بر تولید فیزیولوژیکی گونههای اکسیژن فعال و رادیکالهای آزاد، اکسیداسیون چربیها و روغنهای موجود در فرآوردههای غذایی در طی تولید و نگهداری منجر به تولید محصولات نامطلوب ثانویه پراکسیداسیون چربی میشود.. آنتی اکسیدان مادهای است که به طور قابل توجهی از اکسیداسیون ممانعت میکند و آن را به تأخیر میاندازد. مواد آنتی اکسیدانی موجود در غذاها نقش مهمی بعنوان فاکتورهای مؤثر بر سلامت ایفا میکنند واز بدن در برابراسترس اکسیداسیونی محافظت میکنند به منظور جلوگیری از پراکسیداسیون چربیها در محصولات غذایی و صنایع دارویی بیشتر از آنتی اکسیدانهای سنتزی مانند بوتیل هیدروکسیل تولوئن([1]BHT)، بوتیل هیدرکسیل آنیزول (BHA[2])، ترتیاری بوتیل هیدروکینون (TBHQ[3]) و پروپیل گالات(PG[4]) استفاده میشد. بعلت خطرات سلامتی بالقوه آنتیاکسیدانهای مصنوعی،تحقیق بر روی آنتیاکسیدانهای طبیعی و ایمن، ضروری است. در سالهای اخیر با توجه به سلامت مصر فکننده و نگرانیها درباره ایمنی مواد غذایی، توجه زیادی به استفاده از آنتیکسیدانهای طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی موجود در میوه و گیاهان شده است. [1] Butylated hydroxytoluene [2] Butyl hydroxyanisole [3] Tert-Butylhydroquinone [4] Propyl gallates
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا بشارتی |
نشانی اینترنتی
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-65-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/551/article-551-420881.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات