این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
آبزیان زینتی، جلد ۴، شماره ۲، صفحات ۱۹-۳۲

عنوان فارسی معرفی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای حفظ کیفیت فرآورده‌های شیلاتی
چکیده فارسی مقاله گونه ­های اکسیژن فعال و رادیکال­های آزاد طی تنفس سلولی در انسان­ها و موجودات هوازی دیگر تولید میشوند. این ترکیبات نقش مهمی را در بروز بعضی بیماری­ها مانند اختلالات عصبی، فشار خون بالا، التهاب، سرطان، دیابت­ها، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون دارند. رادیکال­های آزاد ترکیبات ناپایداری هستند که به سرعت با دیگر مواد یا مولکول­ها در بدن واکنش داده و منجر به آسیب سلولی و بافتی می­گردند. علاوه بر تولید فیزیولوژیکی گونه­های اکسیژن فعال و رادیکال­های آزاد، اکسیداسیون چربی­ها و روغن­های موجود در فرآورده­های غذایی در طی تولید و نگهداری منجر به تولید محصولات نامطلوب ثانویه پراکسیداسیون چربی می­شود.. آنتی اکسیدان­ ماده­ای است که به طور قابل توجهی از اکسیداسیون ممانعت می­کند و آن را به تأخیر می­اندازد. مواد آنتی اکسیدانی موجود در غذاها نقش مهمی بعنوان فاکتورهای مؤثر بر سلامت ایفا می­کنند واز بدن در برابراسترس اکسیداسیونی محافظت می­کنند به منظور جلوگیری از پراکسیداسیون چربی­ها در محصولات غذایی و صنایع دارویی بیشتر از آنتی اکسیدان­های سنتزی مانند بوتیل هیدروکسیل تولوئن([1]BHT)، بوتیل هیدرکسیل آنیزول (BHA[2])، ترتیاری بوتیل هیدروکینون (TBHQ[3]) و پروپیل گالات(PG[4]) استفاده می­شد. بعلت خطرات سلامتی بالقوه آنتی­اکسیدان­های مصنوعی،تحقیق بر روی آنتی­اکسیدان­های طبیعی و ایمن، ضروری است. در سال­های اخیر با توجه به سلامت مصر ف­کننده و نگرانی­ها درباره ایمنی مواد غذایی، توجه زیادی به استفاده از آنتی­کسیدان­های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی موجود در میوه و گیاهان شده است. [1] Butylated hydroxytoluene [2] Butyl hydroxyanisole [3] Tert-Butylhydroquinone [4] Propyl gallates
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا بشارتی |



نشانی اینترنتی http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-65-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/551/article-551-420881.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات