این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
مجله علمی پزشکی جندی شاپور
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۳۲-۴۲
عنوان فارسی
اثر ویتامین C بر شاخصهای چاقی موشهای صحرایی تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: ویتامین C اغلب به فراوانی و به سادگی مورد استفاده قرار می گیرد و بر اساس برخی گزارشات سطح آن در افراد چاق پایینتر است. لذا به منظور بررسی اثر سطوح مختلف این ویتامین بر دریافت غذا، انرژی و شاخصهای بدنی، موشهای صحرایی با جیره پرچرب و مقادیر افزایشی ویتامین C در آب آشامیدنی تیمار شدند. روش بررسی: مطالعه روی 40 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگ (10±160 گرم) انجام شد. حیوانات به پنج گروه کنترل، پرچرب (HF)، پرچرب+ mg/l 250 ویتامین c (HF250)، پرچرب+ mg/l 500 ویتامین C (HF500) و پرچرب+ mg/l 1000 ویتامین C (HF1000)، تقسیم شدند. گروه کنترل با استفاده از پلتهای استاندارد و گروههای پرجرب توسط جیره حاوی 31% دنبه تغذیه شدند و ویتامین C به آب آشامیدنی گروههای تحت تیمار اضافه شد. در این مطالعه مصرف آب، غذا و افزایش وزن و شاخصهای مرتبط با چاقی در گروههای تحت مطالعه طی 8 هفته مورد مقایسه قرار گرفت. یافتهها: استفاده از جیره پر چرب باعث افزایش دریافت انرژی، افزیش وزن، ذخیره چربی (05/0P<)، کلسترول تام و LDL-c پلاسما شد (01/0P<). هرچند مقدار زیاد ویتامین C دریافت غذا و انرژی را افزایش داد (01/0P<)، مقادیر متوسط و بالای ویتامین C باعث کنترل نسبی افزایش وزن و ذخیره چربی شد. نتیجهگیری: افزودن ویتامین C به میزان mg/l500 و mg/l1000 آب آشامیدنی باعث کنترل افزایش وزن و احتباس چربی در حیواناتی میشود که از جیره پرچرب استفاده میکنند. این موضوع ممکن است پیشنهاد کننده اثر مفید آن در مهار اختلالات ناشی از چاقی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
چاقی، چربی، ویتامین C، جیره پرچرب، موش صحرایی،
عنوان انگلیسی
Effect of Vitamin C on the Obesity Indices of High Fat Fed Diet Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Vitamin C is abundant and easily eaten. According to some reports, its level is lower in obese individuals. Thus in order to investigate the effect of different levels of vitamin C on food and energy intake and anthropometric indices, obese rats on high-fat diets, were treated by ascending amounts of vitamin C in drinking water. Subjects and Methods: Forty male Sprague Dawley rats (160 ± 10 g) were used. Animals were divided into five groups; control, high fat (HF), high fat+250mg/L vitamin C (HF250), high fat+500mg/L vitamin C (HF500) and high fat+1000 mg/L vitamin C (HF1000). Control group was fed by the standard pellets and high-fat groups were fed by diets containing 31% fat. Vitamin C was added to the drinking water of treated groups and the amount of water and food consumption, weight gain and obesity-related indices were compared during the 8-week between the studying groups. Results: A high-fat fed diet increased energy intake, weight gain, fat storage (P< 0.05), plasma total cholesterol and LDL-c (P< 0.01). Although high level of vitamin C increased food and energy intake (P< 0.01), medium and high doses caused partial control of weight gain and fat storage. Conclusions: Addition of 500 and 1000 mg/dl vitamin C in drinking water decreased weight gain and fat storage in the high-fat fed animal, which may suggest its usefulness for inhibition of obesity related disorders.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
obesity, fat, vitamin C, high fat diet, rat
نویسندگان مقاله
سید رضا فاطمی طباطبایی | seyed reza fatemi tabatabaei
گروه علوم پایه، بخش فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
علی شهریاری |
گروه علوم پایه، بخش بیوشیمی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
مهتاب عباس زاده |
گروه علوم پایه، بخش فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نشانی اینترنتی
http://jsmj.ajums.ac.ir/article_48958_15a5c58092c3581c56ad2b1229588a83.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/106/article-106-421249.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات