این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله پزشکی ارومیه، جلد ۲۸، شماره ۵، صفحات ۳۱۱-۳۲۰

عنوان فارسی بررسی و مقایسه عملکرد آنتی‌اکسیدانتی و تعیین محتوای تام فنلی اسانس و عصاره الکلی-آبی گیاه اناریجه (Pimpinella Affinis)
چکیده فارسی مقاله پیش‌زمینه و هدف: امروزه با توجه به اثرات نامطلوب آنتی‌اکسیدانت‌های سنتزی، تمایل زیادی به استفاده از گیاهان به دلیل دارا بودن خواص آنتی‌اکسیدانتی وجود دارد. این مطالعه نیز، باهدف بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانتی گیاه اناریجه (Pimpinella affinis) به‌عنوان جایگزینی برای آنتی‌اکسیدانت‌های سنتزی انجام گردید. مواد و روش کار: محتوای تام فنلی با استفاده از روش فولین سیوکالتو اندازه‌گیری شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانتی اسانس و عصاره آبی - الکلی در غلظت‌های مختلف با استفاده از سه روش، مهار رادیکال‌های آزاد DPPH و ABTS و ارزیابی قدرت احیاکنندگی در مقایسه با BHT مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: میزان فنل کل اسانس و عصاره اناریجه به ترتیب برابر با 25/4±14/53 و 12/1±68/37 میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم عصاره بود. در روش DPPH عصاره اثر مهاری قابل‌توجهی از خود نشان داد و اختلاف معنی‌داری با اسانس داشت (05/0p≤). در ارزیابی قدرت احیاکنندگی نیز با افزایش غلظت اسانس و عصاره، شاهد افزایش در قدرت احیاکنندگی آهن بودیم. در آزمون ABTS بیشترین فعالیت آنتی رادیکالی اسانس و عصاره مربوط به غلظت 4 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر اناریجه به ترتیب با درصد بازدارندگی 24درصد و 92درصد بود که در مقایسه با BHT بازدارندگی کم‌تری نشان دادند. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج به‌دست‌آمده در این مطالعه نشان داد که اسانس و عصاره الکلی-آبی اناریجه دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانتی بوده و پس از انجام تحقیقات جامع‌تر می‌توانند در صنایع غذایی و دارویی مورداستفاده واقع شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جه، اسانس، اثرات آنتی‌اکسیدانتی، عصاره الکلی آبی، فنل کل

عنوان انگلیسی DETERMINATION AND COMPARISON OF ANTIOXIDANT ACTIVITY AND PHENOLIC CONTENT OF PIMPINELLA AFFINIS HYDROETHANOLIC EXTRACT AND ESSENTIAL OIL
چکیده انگلیسی مقاله Background & Aims: Due to the adverse effects of synthetic antioxidants, there is a great desire to use herbs because of its antioxidant properties. This study was performed to examine the antioxidant effects of (Pimpinella affinis) as an alternative to synthetic antioxidants. Materials & Methods: Total phenolic, contents were measured with folin ciocalteu method. The antioxidant capacity of the extract and essential oil was assessed by DPPH (2,2-diphenyl-1- picrylhydrazyl) radical-scavenging activity and compared to synthetic antioxidant BHT. In addition, antioxidant capacity of extracts was also analyzed with ABTS (acid sulphonic-6-ethylbenzthiazoline-3-azinobis, 2, 2, cation radical method. Data were analyzed using Duncan's multiple tests and the analysis was carried out using SPSS. Results: In testing percent of inhibition of free radicals (DPPH), the extract showed a significant inhibitory effect compared to the essential oil (p< 0.05). Both extract and essential oil also showed iron reducing effect that was affected by the increase in the concentration. In ABTS test, most antiradical activity related to the concentration of 4 mg/ml with 24% and 92% inhibition, respectively when compared with BHT showed less inhibitory effect. And finally total phenolic content of essential oil and extract was 53.14±4.25 and 37.68±1.12 mg Gallic acid/g extract, respectively. Conclusion: The results of this study showed that extract and essential oil of Pimpinella affinis have considerable antioxidant activity compared to synthetic antioxidant (BHT), and after conducting more comprehensive studies can be used in food and pharmaceutical industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه اسماعیلی | fatemeh esmaili
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, nazloo pardis, urmia, iran.
ارومیه جاده نازلو دانشکده دامپزشکی گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

حسین تاجیک | hossein tajik
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, nazloo pardis, urmia, iran.
ارومیه جاده نازلو دانشکده دامپزشکی گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

تورج مهدی زاده | tooraj mehdizadeh
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, nazloo pardis, urmia, iran.
ارومیه جاده نازلو دانشکده دامپزشکی گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

مهسا مایلی | mahsa mayeli
department of food hygiene and quality control, faculty of veterinary medicine, urmia university, nazloo pardis, urmia, iran.
ارومیه جاده نازلو دانشکده دامپزشکی گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://umj.umsu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2675-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/27/article-27-421356.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی(توصیفی- تحلیلی)
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات