این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله علمی پزشکی جندی شاپور
، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۵۷-۶۷
عنوان فارسی
بررسی اثر جنیستئین به همراه محدودیت کالری بر اصلاح پروفایل لیپیدی، گلوکز و فاکتورهای التهابی در موشهای چاقشده با رژیم پرچرب
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: چاقی یکی از بزرگترین مشکلات بهداشت عمومی است که موجب اختلالاتی از جمله دیابت، دیسلیپیدمی، بیماریهای عروق کرونر و برخی انواع سرطانها میشود. بهنظر میرسد ایزوفلاوونهای سویا میتوانند بر بهبود چاقی و کاهش عوارض ناشی از آن مؤثر باشند. در این مطالعه، اثر تجویز جنیستئین به همراه محدودیت کالری بر موشهای چاقشده با رژیم پرچرب مورد بررسی قرار گرفت. روش بررسی: 30 سر موش نر چاقشده با رژیم پرچرب بهطور تصادفی به 3 گروه 10 تایی به شرح زیر تقسیم شدند: 1) گروه موشهای چاق دریافتکننده محدودیت کالری بههمراه mg/kgbw 50 جنیستئین 2) گروه موشهای چاق دریافتکننده محدودیت کالری بههمراه Dimethyl Sulphoxide (DMSO) (شاهد 1 و 3) گروه موشهای چاق دریافتکننده غذای استاندارد جوندگان به میزان آزاد (شاهد 2). پس از 4 هفته نمونههای خون در حالت ناشتا جهت بررسی آزمایشگاهی جمعآوری گردید. یافتهها: تجویز جنیستئین بههمراه محدودیت کالری موجب تشدید بهبود غلظت تریگلیسیرید (005/0P=)، VLDL (005/0P=)، کلسترول تام (002/0P=) وLDL-C (003/0P=) شده و HDL-C (001/0P=) را نیز افزایش میدهد، ولی بر وزن، فاکتورهای پیشالتهابی رزیستین و C-Reactive Protein (CRP) بیتأثیر بود. محدودیت کالری نیز موجب کاهش معنادار گلوکز، تریگلیسیرید، کلسترول تام، LDL-C، CRP و افزایش HDL-C میشود (05/0>p)، ولی بر روی غلظت سرمی رزیستین بیتأثیر بود. نتیجهگیری: بهنظر میرسد که ترکیب محدودیت کالری بههمراه ایزوفلاوونهای سویا روشی مؤثر در بهبود پروفایل لیپیدی در افراد هایپرلیپیدمیک میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جنیستئین، محدودیت کالری، رزیستین، پروفایل لیپیدی،
عنوان انگلیسی
Effect of Low-calorie Diet Supplemented with Genistein on Lipid Profile, Blood Glucose and Proinflammatory Biomarkers in Diet-induced Obese Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Obesity is a worldwide public health problem that results in comorbidities including diabetes, dyslipidemia, coronary artery disease and some types of cancer. It seems that soy isoflavones can improve obesity and reverse subsequent metabolic disorders. In this study, we assessed the effect of restriction of calorie supplemented with genistein on diet-induced obese rats. Subjects and Methods: Thirty rats obesed with high fat diet were divided randomly into 3 experimental groups (n=10) as follows: group 1: low calorie diet supplemented with 50mg/kgbw genistein, group2: low calorie diet supplemented with Dimethyl Sulphoxide (DMSO) (as vehicle) and group3: obese control rats with ad libitum access to standard food. After 4 weeks, fasting blood samples were collected and analyzed for biochemical analysis. Results: The results showed that administration of genistein in conjunction with low calorie diet can synergistically improve triglyceride (p=0.005), VLDL (p=0.005), total cholesterol(p=0.002) and LDL-C (P=0.003) and increase HDL-C (p=0.001) but has no effect on body weight and proinflammatory biomarkers (resistin and CRP). Restriction of calorie also resulted in the decrease of glucose level, TG, TC, LDL, proinflammatory biomarker (CRP) and increase in HDL-C (p< 0.05) but has no effect on resistin level. Conclusion: It seems that administration of genistein with restriction of calorie is useful for improvement of hyperlipidemia in obese hyperlipidemic patients. Sci Med J 2012;11(1):57-67
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Genistein, Restriction of Calorie, Resistin, Lipid Profile
نویسندگان مقاله
حسین رفیعی |
کارشناس ارشد تغذیه.گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
فاطمه حیدری |
استادیار گروه تغذیه.گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
مجید کاراندیش |
دانشیار گروه تغذیه. گروه تغذیه، مرکز تحقیقات دیابت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
کوثر امیدیان |
کارشناس ارشد تغذیه.گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
مجید محمدشاهی |
استادیار گروه تغذیه.گروه تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (Ahvaz jundishapur university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jsmj.ajums.ac.ir/article_49451_8e4b841c76e6ea9e939759ba6db4dcec.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/106/article-106-421875.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات