این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۱۹، شماره ۵، صفحات ۱۰۷۹-۱۰۸۹
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of Psyllium and Marve Seed Mucilages on Physical, Sensory and Staling Properties of Sponge Cake
چکیده انگلیسی مقاله
Irreversible changes in the physicochemical properties of bakery products after baking is called staling. One of the most important issues of nutritional and economic importance in the bakery industry is to delay staling. One way to postpone staling is to apply native plant and seed hydrocolloids, especially mucilages, which have high medicinal and nutritional value and low price. Therefore, in this study, the effects of different concentrations of psyllium seed mucilage (0, 0.25, 0.5, 0.75 and 1), marve mucilage (0, 0.25, 0.5, 0.75 and 1) and the combination of both kinds of mucilage (up to 1%) on the physical, sensory and staling properties of sponge cake were investigated. In general, except when 1% of mucilage was used, the overall properties of sponge cake were always improved by hydrocolloid addition. The results showed that the addition of 0.25% marve combined with 0.25% psyllium significantly (P< 0.05) enhanced properties of sponge cakes (volume, overall acceptability, hardness and moisture during storage) compared with the control sample.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sponge cake, Mucilage, Psyllium, Marve, Shelf life
نویسندگان مقاله
s بیک زاده |
department of food sciences and technology, faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
سید حسین پیغمبردوست | s h
department of food science, college of agriculture, university of tabriz, tabriz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
a همایونی راد | homayouni rad
department of food sciences and technology, faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
m بیک زاده |
department of food sciences and technology, faculty of nutrition, tabriz university of medical sciences, tabriz, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://jast.modares.ac.ir/article_16865_7b5c9fda038aa49a5665090c835e4675.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-422632.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات