این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
Journal of Agricultural Science and Technology، جلد ۱۹، شماره ۵، صفحات ۱۰۹۱-۱۱۰۱

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Physicochemical Characteristics, Phenolic Profile, Mineral and Carbohydrate Contents of Two Truffle Species
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was an investigation on chemical composition including phenolic profile, mineral and carbohydrate content of the Terfezia claveryi (black truffle) and Tirmania nivea (white truffle). The identification of carbohydrates and individual phenolic compounds was performed by High Performance Liquid Chromatography (HPLC). Total protein was determined by Kjeldahl method. Our research showed that Tirmania nivea had higher contents of protein than Terfezia claveryi. Among studied carbohydrates, glucose was detected at higher levels in both truffles. The mineral analysis showed that potassium and iron concentrations were found at high levels compared with other minerals. Higher contents of the examined phenolic compounds were determined in extracts of Terfezia claveryi compared to those of Tirmania nivea. Overall, these results support further examination of biochemical characteristics and verification of nutritional value of both the truffles.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله m وحدانی |
infection and tropical diseases research center, hormozgan university of medical sciences, bandar abbas, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (Hormozgan university of medical sciences)

s رستگار |
department of horticultural science, college of agriculture, hormozgan university, bandarabbas, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه هرمزگان (Hormozgan university)

m رحیم زاده |
food health research center, hormozgan university of medical sciences, bandar abbas, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (Hormozgan university of medical sciences)

m احمدی |
food health research center, hormozgan university of medical sciences, bandar abbas, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (Hormozgan university of medical sciences)

a کرمستجی |
food health research center, hormozgan university of medical sciences, bandar abbas, islamic republic of iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (Hormozgan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jast.modares.ac.ir/article_16986_f21c81461cea9c1e8e66ad31ea8828bc.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-422633.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات