این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۲، شماره ۲، صفحات ۱۵۷-۱۶۴
عنوان فارسی
تأثیر سطوح مختلف تریپتوفان بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: تنش گرمایی از طریق تغییرات فیزیولوژیک در بدن باعث کاهش عملکرد در طیور میگردد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف تریپتوفان بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی تحت تنش صورت گرفت. روش کار: دویست و پنجاه قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار (پن) به ازای هر تیمار و10 جوجه در هر تکرار پرورش داده شد. جوجههای گوشتی گروه شاهد با جیرهی پایه و سایر تیمارها با جیرهی پایه همراه با سطوح مختلف 110، 120 ، 130و 140 % نیاز سویه راس تغذیه شدند. جیرههای آزمایشی در دوره پایانی (25-42 روزگی) و در شرایط تنش حرارتی (oC 1±32 به صورت دورهای از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر) استفاده شدند. نتایج: نتایج نشان داد که افزایش وزن در دوره پایانی با افزایش سطح تریپتوفان به 110 % به طور خطی افزایش یافت اما افزایش سطح تریپتوفان جیره به 120، 130 و 140 % منجر به بدتر شدن افزایش وزن گردید (05/0>p). ضریب تبدیل خوراک در هر دو دوره پایانی و کل، با افزودن سطح تریپتوفان به 110 و 120 %، به صورت خطی کاهش پیدا کرد ولی سطوح بالاتر تریپتوفان (130 و 140 %) در هر دوره باعث افزایش ضریب تبدیل خوراک شدند (05/0>p). افزایش سطح تریپتوفان به 130 % نیاز سویه راس باعث افزایش خطی میزان هر سه آنزیم لاکتات دهیدروژناز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز گردید (05/0>p). مکملسازی جیره با سطوح مختلف تریپتوفان اثری بر اوره، پروتئین، کراتینین، آلبومین،گلوکز و کلسترول خون در 42 روزگی بجز تریگلیسرید نداشت (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
تریپتوفان، تنش گرمایی، جوجه گوشتی، فراسنجههای خونی، عملکرد،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of tryptophane on performance, carcass characteristics and blood parameters of broiler chickens under heat stress condition
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Heat stress reduces the poultry performance through physiologic changes. OBJECTIVES: This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of tryptophane on performance, carcass characteristics and some blood parameters of broiler chickens under heat stress condition. METHODS: Two hundred and fifty one-day-old broiler chicks (Ross 308) were used in a completely randomized design with four treatments and five replicates (pen), 10 birds in each replicate. The chickens of experimental treatments were fed basal diet (control group) and the diets plus the different levels of 100, 120 and 130 and 140% of the Ross strain tryptophane requirements. The experimental diets were used during the finisher period (day 25 to 42 of age) and under heat stress (32±1 ºC as cyclic from 9.00 AM to 5.00 PM). RESULTS: The results showed that the weight gain was increased linearly by increasing the tryptophane level to 110% of Ross requirements but increasing the tryptophane level to 120, 130 and 140% caused the deteriorated weight gain (p< 0.05). The feed conversion ratio was linearly decreased during the finisher and whole the period by supplementation of tryptophane to 110 and 120% but the higher tryptophane levels (130 and 140%) increased the feed conversion ratio during these two periods (p< 0.05). Increasing the tryptophane level to 130% of Ross requirements caused a linear increase in the amount of lactate dehydrogenase, alanine amino transferase and alkaline phosphatase (p< 0.05). Dietary supplementation of tryptophane had no effect on the blood urea, protein, creatinine, albumin, glucose and cholesterol at day 42 of age but triglyceride (p>0.05). Increasing the tryptophane level to 140% caused the lower blood triglyceride content (p< 0.05). CONLUSIONS: Totally, the results of recent experiment show that consumption of 110 and 120% tryptophane of Ross requirements is the best level for performance improvements in broiler chickens under heat stress.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پرستو داودی |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
محسن دانشیار |
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_62602_68d54ade10ad41aa989813286cb82cc8.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-423651.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات