این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۲، شماره ۲، صفحات ۱۶۵-۱۷۱
عنوان فارسی
اثر تغذیه با آغوز گرمادهی شده بر میزان جذب ایمونوگلوبولین G و پروتئین تام سرم در گوساله های شیری تازه متولد شده
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: یکی از روشهای کاهش یا حذف باکتریهای بیماریزای آغوز، استفاده از روش گرمادهی است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر گرمادهی آغوز گاو بر انتقال ایمنی غیر فعال در گوسالههای نوزاد انجام پذیرفت. روش کار: ابتدا با جمع آوری L 96 آغوز دوشش اول از گاوهای هولشتاین چند شکمزا، یک بانک آغوز همگن تهیه شد، سپس 24 رأس گوساله نوزاد قبل از دریافت آغوز در 4 گروه درمانی مورد مطالعه قرارگرفتند. به گروه اول آغوز خام (6رأس)، به گروه دوم آغوز گرمادهی شده در دمای ºC60 به مدت min30 (6رأس)، به گروه سوم آغوز گرمادهی شده در دمای ºC60 به مدتmin 60 (6رأس) و به گروه چهارم آغوز گرمادهی شده در دمای ºC60 به مدت min 90 (6 رأس) خورانده شد. گوسالهها در نوبت اول L 2 و در نوبت دوم نیز L 2 آغوز را به ترتیب 2 و 12 ساعت بعد از تولد به وسیله بطری پستانکدار دریافت نمودند. به منظور شمارش باکتریایی تام و تعیین غلظت IgG آغوز، قبل و بعد از گرمادهی از بانک آغوز نمونه برداری شد. جهت بررسی غلظت سرمی پروتئین تام و IgG در ساعتهای صفر (قبل از خوردن آغوز)، 6، 24، 48 و 72 (پس از خوردن آغوز) از گوسالهها خونگیری به عمل آمد. نتایج: غلظت پروتئین تام و IgG سرم در گروههای مختلف درمانی اختلاف معنیداری با یکدیگر نداشتند، اما توان ظاهری جذب IgG در ساعت 6 در گوسالههایی که آغوز گرمادهی شده دریافت نموده بودند در مقایسه با گروهی که آغوز خام دریافت نموده بودند به طور معنیداری بیشتر بود. نتیجهگیری نهایی: گرمادهی مخزنی آغوز در سطح گاوداری و در دمای ºC60 تا min 90 تأثیری بر غلظت سرمی IgG نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گرمادهی، آغوز، گوساله، ایمونوگلوبولین، پروتئین تام،
عنوان انگلیسی
Effect of feeding heat treated colostrum on absorption of immunoglobulin G and serum total protein in neonatal dairy calves
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Heat treatment of colostrum has been suggested as a control measure to eliminate or reduce the transfer of colostrum-borne pathogens to dairy calves.Objectives: The aims of this study were to determine the effects of on-farm heat treatment of bovine colostrum on colostral bacterial counts and IgG concentration and evaluation of passive transfer of immunity in neonatal dairy calves. Methods: Ninety-six L of first milking colostrum was collected from Holstein cows and pooled to create a uniform batch. Twenty-four calves were enrolled in 4 treatment groups before suckling occurred and fed raw colostrum (n=6), heat-treated colostrum at 60 ºC for 30 min (n=6), heat-treated colostrum at 60 ºC for 60 min (n=6) and heat-treated colostrum at 60 ºC for 90 min (n=6). Colostrum samples were collected before and after heat treatment and cultured for total bacterial count and analyzed for total IgG concentration. For the first and second feeding 2 L of colostrum was bottle fed by 2 and 12 h of age respectively. Serum samples were collected from calves at 0 h (precolostrum) and 6, 24, 48, 72 h (postcolostrum) and analyzed for serum total protein and IgG concentrations. Results: Heat treatment of colostrum at 60 ºC for 30 and 60 min reduced total bacterial count, yet maintained colostrul IgG concentration compared to the control. There was no difference between treatment groups when examining serum total protein and IgG concentrations, but apparent efficiency of IgG absorption was significantly greater at 6 h in calves that were fed heat-treated colostrum compared to calves fed raw colostrum. ConclusionS: There was no effect of on-farm batch heat treatment of colostrum at 60 ºC till 90 min on serum concentration of IgG.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مصطفی موذنی |
دانش آموخته بیماریهای داخلی دامهای بزرگ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
آریا رسولی |
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
محمد نوری |
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
مسعود قربانپور |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)
نادر مصوری |
موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی کرج، کرج، ایران
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_62623_a8e5d9a5dc5f8083c20da9b6643886f6.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-423652.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات