این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۲، شماره ۲، صفحات ۱۷۳-۱۸۲
عنوان فارسی
تأثیر الکارنیتین و ویتامین C بر شاخصهای رشد، ترکیب بدن و فراسنجه های بیوشیمیایی سرمی در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: بیوسنتز داخلی کارنیتین مستلزم وجود اسیدهای آمینه متیونین، لیزین، ویتامینهای نیاسین و اسیداسکوربیک میباشد و استفاده از الکارنیتین و ویتامین C ممکن است بتواند اثرات الکارنیتین به تنهایی را بهبود بخشد. هدف: در این مطالعه، تأثیر سطوح مختلف الکارنیتین و ویتامین C بر شاخصهای رشد، ترکیب بدن و فراسنجههای سرمی در بچهماهی قزلآلای رنگینکمان بررسی شد. روش کار: بدین منظور، 540 قطعه بچهماهی با میانگین وزنی g 2±40، در تیمارهای آزمایشی حاوی ویتامین C در سه سطح صفر، 500، 1000 و الکارنیتین در دو سطح صفر و 800 (mg/kg جیره) با سه تکرار قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در تیمار با ویتامین C 500 و الکارنیتین mg 800 نسبت به تیمار فاقد مکمل (شاهد) افزایش معنیداری (05/0>p) یافت. بیشترین و کمترین میزان چربی بهترتیب در تیمار شاهد و در تیمار حاوی ویتامینC 1000 و الکارنیتین mg/kg 800 جیره مشاهده شد (05/0>p). بیشترین مقدار پروتئین لاشه در تیمار حاوی ویتامین C 500 و الکارنیتین 800 مشاهده گردید (05/0>p). کلسترول و گلوکز نیز تحت تأثیر ترکیب ویتامین C 500 و الکارنیتین mg 800، کاهش معنیداری (05/0>p) یافت، ترکیب ویتامین C 1000 و الکارنیتین mg 800، موجب کاهش معنیداری در میزان تریگلیسرید خون گردید (05/0>p). نتیجهگیری نهایی: در نهایت مشخص شد که استفاده از ویتامین C به میزان 500 و ال-کارنیتین به میزان mg/kg 800 در جیره غذائی ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند موجب بهبود فراسنجههای رشد گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of L-carnitine and vitamin C on the growth indices, body composition and serum biochemical parameters of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) Juveniles
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: Carnitine biosynthesis needs methionine and lysine amino acids, vitamins niacin and ascorbic acid. So the usage of both L-carnitine and vitamin C may improve the effects of only L-carnitine. OBJECTIVES: This study was carried out to investigate the effects of different levels of L-carnitine and vitamin C on the growth performance‚ body composition; blood serum parameters in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) were investigated. METHODS: For this purpose, 540 fingerlings with the average weight 40±2 g were arranged in treatments including 3 vitamin C levels: zero, 500, 1000 and 2 L-carnitine levels: zero, 800 (mg/kg diet), with 3 replicates. RESULTS: Results showed weight gain, special growth rate and feed conversion ratio in the level of 500/800 vitamin C/L-carnitine had a significant increase compared to control (p< 0.05). The highest and the lowest lipid content were observed in control and 1000/800vitamin C/ L-carnitine, respectively (p< 0.05). The highest protein content was observed in 500/800 vitamin C/L-carnitine (p< 0.05). Cholesterol and glucose showed a significant decrease in 500/800 vitamin C/L-carnitine. It was observed that 1000/800 vitamin C/L-carnitine caused significant decrease in blood triglycerides (p< 0.05). CONCLUSIONS: Finally, it was determined that using vitamin C 500 and L-carnitine 800 mg/kg diet caused some improvement in growth performance with no negative effects on blood parameters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عزت اله شریف زاده |
دانش آموخته شیلات، شیلات علوم دامی و شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سکینه یگانه |
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
فرید فیروزبخش |
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حسین اورجی |
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_62630_5d8919f1f5f8e45650a7029225fd6301.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-423653.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات