این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۱۷-۱۳۱

عنوان فارسی تجزیه خصوصیات ویژه پوموشیمیایی برخی از ژرم‌پلاسم‌های زردآلو گزینش شده از منطقه خلخال
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی خصوصیات پوموشیمیایی 20 ژنوتیپ برتر زردآلو در منطقه خلخال واقع در استان اردبیل مطالعه‌ای طی سال‌های 1393 - 1392 انجام گردید. در این پژوهش پارامترهای فیزیکی (وزن، رنگ گوشت و پوست) و پارامترهای شیمیایی (میزان مواد جامد محلول و اسیدیته) ارزیابی شد. براساس نتایج به‌دست آمده از این پژوهش تغییرات زیادی در مجموعه ژنوتیپ‌های ارزیابی شده زردآلو مشاهده گردید. در پارامترهای فصل متورم شدن جوانه، وزن میوه و هسته، فصل برداشت، عملکرد میوه، میزان مواد جامد محلول و اسیدیته تغییرات وسیعی مشاهده شده بود. وزن میوه ژنوتیپ‌ها به‌طور نسبی کم بود، فقط چهار ژنوتیپ وزن میوه بیشتر از 39 گرم داشتند. میوه‌ها درکل دارای رنگ زمینه پوست مایل به زرد و رنگ گوشت کرم بودند. نتایج نشان داد که وزن میوه و وزن هسته همبستگی خوبی داشتند (575/0=r)، اما وزن میوه هیچ همبستگی با میزان TSS و اسیدیته نشان نداد. TSS با اسیدیته همبستگی بسیار بالا و منفی (954/0-=r) داشت. فصل متورم شدن جوانه گل با فصل برداشت به‌طور زیادی همبستگی (857/0=r) داشت. نتایج حاصل از تجزیه مؤلفه‌های اصلی (PCA) برای مطالعه همبستگی در میان صفات پومولوژیکی و فنولوژیکی و برای تفسیر روابط میان ژنوتیپ‌ها نشان داد که در میان ژنوتیپ‌های محلی زردآلو تغییرات ژنتیکی بالایی وجود داشت. به‌طوری‌که برخی از ژنوتیپ‌های امیدبخش با خصوصیات ویژه پومولوژیکی و فنولوژیکی از قبیل BG2، KG1، SG6 و EG1 در این مجموعه وجود داشت که می‌توان از این ژنوتیپ‌های محلی زردآلو برای اصلاح آینده زردآلو از این ناحیه مورد بهره‌برداری قرار داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Analysis of Pomological and Chemical Attributes of Apricot (Prunus armeniaca L.) Genotypes Selected from Khalkhal Region
چکیده انگلیسی مقاله The experiment was carried out to study pomochemical properties of twenty superior genotypes of apricot (Prunusarmeniaca L) during two consecutive growing seasons (2013-2014) in the Khalkhal valley, south of Ardabil province (Iran). Physical parameters (weight, flesh, skin and color) and chemical parameters (total soluble solids content and acidity) were evaluated using Principal Component Analysis (PCA) and cluster analysis Ward Method. The results indicated a high variability in the set of the evaluated apricot genotypes based on bud break season, fruit and pit weight, harvest season, fruit yield, total soluble solids (TSS), and total acidity. Most of the genotypes had a relatively small fruit size; only four had a fruit weight >39 g. In general, fruits had yellowish skin ground color and cream flesh color. There was a high correlation between fruit and pit weight(r = 0.575), but fruit weight was not correlated with TSS content and acidity. There was a high negative correlation between the TSS and total acidity (r = -0.954). Bud break season was highly correlated with harvest season (r = 0.857). The results indicated the presence of great genetic variability among local genotypes, and there was promising genotypes with appropriate pomological and phenological characteristics. Genotypes such as BG2, KG1, SG6 and EG1 deserve to be exploited for the future apricot conservation and breeding programs
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سعید پیری | saeid piri
islamic azad university of abhar
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی ابهر (Islamic azad university of abhar)

رضا غلامی | reza gholami
shahid chamran university of ahvaz
دانشگاه شهیدچمران اهواز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

شاهرخ پیری | shahrokh piri
department of horticultural science, university of tabriz, tabriz. iran
گروه علوم باغبانی، دانشگاه تبریز، تبریز
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

شهرام مهری | shahram mehri
islamic azad university of pars abad moghan
دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارس آباد مغان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی پارس آباد مغان (Islamic azad university of pars abad mohjan)

شهریار عینی زاده | shahriar einizadeh
department of horticultural science, university of mohaghegh ardabili, ardabil. iran
گروه علوم باغبانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3187-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-423680.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات