این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تولید محصولات زراعی و باغی، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۳۳-۱۴۹

عنوان فارسی مقایسه اثرات جیبرلین و پاکلوبوترازول بر میزان سدیم، پتاسیم، ترکیبات فنلی و فعالیت برخی آنزیم‌های مسیر سنتزی آن در گیاه سورگوم شیرین (Sorghum bicolor) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله تنش شوری یکی از مهم‌ترین عوامل محدود کننده رشد و تولید گیاهان در سراسر جهان محسوب می‌شود. امروزه استفاده از تنظیم‌کننده‌های رشد به‌منظور افزایش مقاومت گیاهان به شوری گسترش ‌یافته است. در این مطالعه اثر جیبرلین و پاکلوبوترازول (بازدارنده جیبرلین) در کاهش اثرات شوری بر گیاه سورگوم شیرین ارزیابی شد. بدین‌منظور پس از جوانه‌زنی، گیاهان با محلول غذایی هوگلند در چهار سطح شوری همراه با پاکلوبوترازول (µM17) و جیبرلین (µM17) به‌مدت 12 روز تیمار شدند. نتایج نشان داد که بالاترین سطح تنش شوری بدون تیمار هورمونی، وزن ‌تر و خشک ساقه را به‌ترتیب 44 و 22 درصد کاهش درحالی‌که وزن‌تر (46%) و خشک (16%) ریشه افزایش یافت. گیاهان تیمار شده با µM17جیبرلین و پاکلوبوترازول در شرایط شوری شاخص‌های فوق را به‌ترتیب در ساقه و ریشه بهبود بخشیدند. تیمار پاکلوبوترازول با افزایش غلظت پتاسیم در ریشه و انتقال چشم‌گیر آن به ساقه اثرات منفی شوری را نسبت به گیاهان شاهد کاهش داد، اما جیبرلین میزان انتقال سدیم به ساقه را در mM150 شوری، 39% افزایش داد. پاکلوبوترازول در تنش شوری با افزایش فعالیت آنزیم PAL ترکیبات فنلی را در اندام هوایی افزایش داد، بنابراین جیبرلین و پاکلوبوترازول با انتقال مواد به‌ترتیب به سمت ساقه و ریشه امکان ایجاد مقاومت به شوری را ایجاد نمودند. به‌نظر می‌رسد تیمار پاکلوبوترازول با گسترش رشد ریشه‌ای، ایجاد تعادل یونی بهتر در ریشه و افزایش ترکیبات فنلی نقش مؤثرتری در مقاومت به شوری دارد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparative Effects of Gibberellin and Paclobutrazol on Na and K Content, Phenolic Compounds and the Activity of Some Enzymesin its Biosynthesis Pathway in Sweet Sorghum (Sorghum bicolor) under Salt Stress
چکیده انگلیسی مقاله Salinity is one of the most important restricting factors for plant growth and production around the world. The use of plant growth regulators has been expanded for improving salt tolerance in recent decades. In this investigation the effect of gibberellic acid (GA) and paclobutrazol (GA inhibitors) were evaluated for ameliorating negative effects of salt stress in sweet sorghum. After germination, the plants in 4 levels of salinity were cultured in Hoagland solution then seedlings were treated by GA and paclobutrazol (PBZ) for 12 days. The results showed that the highest level of salinity without hormone treatment reduced the fresh and dry shoot weight by 44 and 22%, respectively, and increased the fresh (46%) and dry (16%) root weight. Treating Plants with 17 Mm GA and PBZ led to improvement of the above traits in the salt–stricken plants. PBZ treatment decreased negative effects of salinity and increased potassium (K+) content in roots and its transfer from root to shoot. Whereas, translocation factor of sodium was increased about 39% by GA treatment at the presence of 150mM salt. PBZ enhanced phenol content in shoots by increasing PAL activity. Therefore, GA and PBZ improved salt tolerance by transferring some ions toward shoot and root respectively. It seemed that, PBZ has an effective role in salt resistance by increasing of root growth, phenol content and maintaining the ionic balance
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی اکبر احسانپور | ali akbar ehsanpour
univresity of isfahan
دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

امیر حسین فرقانی | amir hosein fhrghani
university of isfahan
دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)

عباس المدرس | abbass almodaress
university of isfahan
دانشگاه اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه اصفهان (Isfahan university)


نشانی اینترنتی http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3205-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/737/article-737-423681.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات