این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست فناوری، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۶۰-۷۰

عنوان فارسی سنتز سبز نانو ذرات کروی طلا با استفاده از عصاره گیاه آب تره
چکیده فارسی مقاله در سال‌های اخیر، به دلیل کاربردهای گسترده نانو ذرات طلا، تمایل زیادی برای سنتز آنها بوجود آمده است. اگرچه روش‌های شیمیایی، نانوذرات خالص و همگنی را تولید می‌کنند، با این حال روشی گران بوده و برای محیط زیست خطر آفرین است. استفاده از ارگانیسم‌های زنده و اجزای آنان به عنوان جایگزینی مناسب و سازگار با محیط زیست برای سنتز نانو ذرات (سنتز سبز) مطرح است. در این میان استفاده از عصاره گیاهی به دلیل اقتصادی بودن و عدم نیاز به نگهداری کشت‌های سلولی برتر از سایر فرآیندهای بیولوژیک است که می‌تواند در مقیاس وسیع استفاده گردد. در این مطالعه از عصاره برگی گیاه آب تره برای سنتز برون سلولی نانو ذرات طلا، به عنوان روشی پربازده، کم‌هزینه و غیرسمی استفاده گردید. نانو ذرات بعد از تیمار محلول HAuCl4 با غلظت‌های مختلف عصاره گیاهی به عنوان عامل احیاء کننده در دماهای مختلف تشکیل شدند. به‌منظور سنجش پیشرفت واکنش از طیف سنجی UV-Vis و نیز جهت تعیین مشخصات نانوذرات سنتز شده از روش‌های تفرق نور پویا (DLS)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) استفاده شد. تشکیل نانو ذرات تنها چند دقیقه بعد از واکنش در دمای 60 و 80 سانتی‌گراد با مقدار 1000 میکرولیتر عصاره نشان از سرعت مناسب واکنش است. نتایج TEM نشان داد که در دمای بالا و مقدار بالای شیرابه، نانو ذرات کروی کوچک با اندازه 10 تا 50 نانومتر تشکیل می‌شوند. بررسی نتایج حاصل از FTIR نشان از دخیل بودن پروتئین‌ها و پلی ساکاریدها در سنتز نانوذرات را دارد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نانو ذرات طلا،سنتز سبز،آب تره و عصاره گیاهی،

عنوان انگلیسی Green syntesis of spherical gold nano particle by Water cress
چکیده انگلیسی مقاله Due to the wide applications of gold nanoparticles, there have been great demands for their synthesis recently. Chemical methods produce pure and Non-dispersive nanoparticles, but these are quite expensive and potentially toxic to the environment. It has been suggested that the use of biological organisms and their components could be a suitable alternative for the production of nanoparticle in an eco-friendly manner (green synthesis). Using plant extracts for nanoparticle synthesis can be advantageous over other biological processes because it eliminates the elaborate process of maintaining cell cultures and can also be suitably scaled up for large-scale synthesis. In this study leaf extracts of Water cress, were used for green synthesis of gold nanoparticles. Gold nanoparticles were formed by treating an aqueous HAuCl4 solution by different amount of plant leaf extract as reducing agent at different temperatures. UV–visible spectroscopy was used for monitoring of the reaction progress. The synthesized gold nanoparticles were characterized with Dynamic light scattering (DLS) size analyzer, Transmission electron microscopy (TEM) and Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR). The results show that only a few minutes were required for the synthesis of gold nanoparticles at 60 °C and 80 °C by 1000 μl of plant extract, suggesting appropriate reaction rates in comparable to those of nanoparticle synthesis by chemical methods. TEM images showed that spherical nanoparticles (size, 10–50 nm) were obtained at higher temperatures and leaf broth concentrations. The analysis of FTIR bands show that the Polysaccharides and proteins are probably involved in the bio reduction and synthesis of nanoparticles.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله آرش رزمی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

مریم نیکخواه |
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گروه نانوبیوتکنولوژی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

عبدالرضا باقری |
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

سعید ملک زاده شفارودی | malekzadeh shafaroudi
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

مسعود شمس بخش |
دانشگاه تربیت مدرس، گروه بیماری شناسی گیاهی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات