این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۶، شماره ۱۹، صفحات ۶۷-۷۶

عنوان فارسی تاثیر تنش شوری بر رنگیزه‌های فتوسنتزی، فلورسانس و برخی آنتی اکسیدان‌های برگ سه رقم بادام زمینی (L. Arachis hypogaea)
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر رنگیزه‌های فتوسنتزی، فلورسانس و آنتی اکسیدان‌های برگ سه رقم بادام زمینی به عنوان شاخصی از مقاومت به تنش شوری، تحقیقی در سال 1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان بصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل ترکیبی از 4 سطح مختلف شوری (0،50،100 و150 میلی مولار) و سه رقم بادام زمینی (محلی گیلان، ICGV96177 و ICGV03060) بود. نتایج تجزیه واریانس صفات اندازه‌گیری نشان داد که اثر متقابل رقم و شوری بر روی صفات کلروفیل a، کلروفیل a+b، فلورسانس ماکزیمم (Fm) فلورسانس اولیه (F0)، پراکسیداز و فنل بجز کارتنوئید معنی‌دار بود. در این بررسی مشاهده شد که با افزایش غلظت‌های Nacl، میزان فنل و پراکسیداز افزایش یافت، ولی میزان کلرفیل a، b و عملکرد فلورسانس کلروفیل کاهش یافت و در مجموع رقم محلی گیلان، متحمل ترین رقم تحت سطوح مختلف شوری بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of salinity on photosynthetic pigments, fluorescence and some antioxidants of three cultivars of peanuts (Arachis hypogaea L.)
چکیده انگلیسی مقاله To study the effect of salinity on photosynthesis pigments, fluorescence and antioxidants of three varieties of peanut leaf as an indicator of resistance to salinity, research was carried out as factorial arrangement based on completely randomized design with three replications in the greenhouse of University of Guilan in 2013. The experiment consisted of a combination of 4 different salinity levels (0, 50, 100 and 150 mM) and three cultivars of peanut (Local Guilan, ICGV96177 and ICGV03060). The results showed that the interaction between cultivars and salinity measurement on characteristics of chlorophyll a, chlorophyll a + b the maximum fluorescence (Fm) initial fluorescence (F0), Peroxidase and phenol were significant except for carotenoids. This study indicated that increasing the concentrations of NaCl, Phenol and peroxidase increased the amount of chlorophyll a and b, and chlorophyll fluorescence yield decreased, and in general the local cultivar of Guilan was the most resistant one under different levels of salinity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله منصور افشار محمدیان | afshar mohammadian
گیلان

بنت الهدی دمسی |
گیلان

ساره ابراهیمی |
گیلان

معصومه جمال امیدی | jamal omidi
پیام نور رودسر- گیلان


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424334.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات