این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۶، شماره ۱۹، صفحات ۲۰۷-۲۱۸
عنوان فارسی
تأثیر اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی انگور رقم قزل اوزوم در شرایط شور و غیر شور
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، تأثیر کاربرد برگی اسید سالیسیلیک در دو غلظت 100 و 500 میکرومول در لیتر روی تعدادی از شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انگور رقم قزلاوزوم در شرایط شور (10=EC) و غیر شور (2=EC) مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب یک طرح کاملاً تصادفی و با چهار تکرار در شرایط گلخانهای انجام گرفت. نتایج به دست آمده کاهش معنیدار وزن تر و خشک، محتوای آب گیاه، رنگیزههای فتوسنتزی، کارآیی فتوشیمیایی فتوسیسم II، غلظت پروتئین کل، نشاسته و یون پتاسیم را در شرایط شور نشان داد، در حالیکه غلظت آمینواسید آزاد، قندهای محلول و سدیم افزایش یافت. تأثیر شوری بر سیستم آنتیاکسیدانی گیاه با تحریک فعالیت آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز، پراکسیداز و کاتالاز و افزایش غلظت مالوندیالدئید و پراکسیدهیدروژن اندام هوایی همراه بود. کاربرد برگی اسید سالیسیلیک در شرایط غیر شور و در غلظت 500 میکرومولدرلیتر در شرایط شور تأثیر معنیدار و قابل توجهی بر روی شاخصهای مورد مطالعه نداشت. کاربرد غلظت 100 میکرومولدرلیتر اسید سالیسیلیک در شرایط شور توانست باعث افزایش معنیدار غلظت اسموتیکومها، رنگیزههای فتوسنتزی، کارآیی فتوشیمیایی فتوسیسمII، توان سیستم آنتیاکسیدانت و به ویژه کاهش انتقال سدیم به اندامهای در حال رشد شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of salicylic acid on some physiological and biochemical characteristics of Vitis venifera L. var. Ghizil Uzum under saline and non-saline conditions
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract In this study, the effect of leaf spray of two salicylic acid concentrations, 100 and 500 µM, was studied on the some physiological and biochemical properties of grape cv. Ghizil Uzum in saline (EC=10) and non-saline (EC=2) conditions. The experiment was conducted in a Completely Randomized Design with 4 replications under greenhouse condition. The results showed the significant decreases in fresh and dry weights, water content, photosynthetic pigments, photochemical efficiency of PSII and total protein, starch and K+ concentrations of leaves in saline condition. But, the concentration of free amino acids, soluble sugars and Na+ were increased. The salt affected the plant antioxidant system by induction of superoxide dismutase, peroxidase and catalase activities and increasing malondialdehyde and H2O2 contents of leaves. Salicylic acid application in both concentrations in non-saline condition and in 500 µM in saline condition has not notable effects on studied parameters. Application of 100 µM salicylic acid in saline condition could ameliorates the negative effects of salt stress in grape cv. Ghizil Uzum by increasing the osmolytes and carotenoids concentrations, photochemical efficiency of photosystem II, capacity of antioxidant system and specially decreasing the Na+ ions transfer to growing plant organs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
معصومه عابدینی | masoumeh abedini
tabriz
تبریز-امامیه- دانشگاه پیام نور مرکز تبریز
قادر حبیبی چهاربرج | gader habibi chaharborj
تبریز-ملکان-دانشگاه پیام نور واحد ملکان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-657-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424345.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات