این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۶، شماره ۱۹، صفحات ۲۹۳-۳۰۲

عنوان فارسی پاسخ آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، لیپیداسیون غشاء و مرگ سلولی ارقام برنج به تنش شوری
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی فعالیت آنزیم‏های آنتی‏اکسیدانی، لیپیداسیون غشاء و مرگ سلولی گیاهچه‏ی برخی ارقام برنج شامل آمل 3، دانیال (LD183)، شفق، فجر و عنبوری قرمز تحت سطوح مختلف شوری، آزمایشی آبکشت‏ به‏صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با سه تکرار در تابستان 1393 انجام گردید. شوری در سه سطح صفر، 4 و 8 دسی‏زیمنس بر متر، با استفاده از کلرید سدیم اعمال گردید. صفات مورد بررسی شامل پراکسیدهیدروژن، مالون‏دی‏آلدهید، کاتالاز، آسکوربیک‏پراکسیداز، گوایکول پراکسیداز، نشت الکترولیتی، سدیم اندام هوایی و وزن خشک گیاهچه‏ها بود. نتایج نشان داد شوری تأثیر معنی‏داری بر صفات داشت و سبب کاهش وزن خشک گیاهچه‏ها و افزایش سایر صفات مورد بررسی گردید. واکنش ارقام برنج به شوری متفاوت بود، به طوری که در ارقام عنبوری قرمز و آمل 3 فالیت بیشتر آنزیم‏های آنتی‏اکسیدانی و پراکسیداسیون لیپید کمتر مشاهده شد. دو رقم مذکور در شرایط بدون شوری دارای کمترین وزن خشک اندام هوایی (به ترتیب 15/5 و51/5 گرم در بوته) بودند ولی در شوری شدید (8 دسی‏زیمنس بر متر) تفاوت معنی‏داری با سایر ارقام نداشتند. از طرفی بیشترین کاهش در وزن خشک اندام هوایی در بالاترین سطح شوری (8 دسی‏زیمنس بر متر) در ارقام دانیال (9/51 درصد) و فجر (4/49 درصد) دیده شد. بنابراین در شرایط تنش شوری ارقام عنبوری قرمز و آمل 3، فعالیت آنزیم‏ کاتالاز بیشتر و پراکسید هیدروژن و نشت مواد الکترولیتی کمتری داشتند و کاهش در وزن خشک آنها کمتر بود و بر این اساس تنش شوری را در مرحله گیاهچه‏ای بهتر تحمل کردند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Response antioxidant enzymes, lipid peroxidation and cell death of rice cultivars to salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله A factorial experiment in hydroponic conditions was conducted to evaluate the activity of antioxidant enzymes, membrane stability and Na concentration in seedling of some rice cultivars, in 2014 summer in Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khuzestan. Experimental factors were included salinity levels of NaCl (0, 4 and 8 ds.m-1) and rice cultivars (Amol3, Daniel, Shafagh, Fajr and Red Anboori). Some attributes including, hydrogen peroxide, malondialdehyde, peroxidase, electrolyte leakage, Na concentration and shoot dry weight were measured. The result showed that salinity levels significantly decreased shoot dry weight and increased antioxidant enzymes, membrane peroxidation, electrolyte leakage, and Na concentration. Rice cultivars responded differently to salinity levels. Red Anboori and Amol3 Cultivars had the highest antioxidants and the lowest lipid peroxidation. These two cultivars in control condition had lowest shoot dry weight (5.15 and 5.51 g.plant-1). However, these cultivars had no significant difference with other cultivars in 8 dS.m-1 salinity condition. On the other, Danyal and Fajr cultivars were obtained greatest reduction in shoot dry weight under severe stress (51.9 and 49.4 percent respectively). So Red Anbory and Amol 3 cultivars by increasing enzymatic defense system and reduce damage to cell membranes as tolerant cultivars at the seedling stage compared to another cultivars will be introduced.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدرضا مرادی تلاوت | mohammadreza moraditelavat
دانشگاه کشاورزی رامین خوزستان

خلیل عالمی سعید | khalil alamisaeed
دانشگاه کشاورزی رامین خوزستان

عزیز کرملاچعب | aziz karmollachaab
دانشگاه کشاورزی رامین خوزستان

حدیث حسنوند | hadis hasanvand
دانشگاه کشاورزی رامین خوزستان


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-692-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424352.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات