این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۵۱-۵۸

عنوان فارسی تغییرات بیوشیمایی در طی توسعه گل‌های میخک مینیاتوری گلدانی
چکیده فارسی مقاله در بررسی حاضر تغییرات بیوشیمایی در طی توسعه گل ها در دو رقم (پینک و استا) میخک گلدانی مورد بررسی قرار گرفت. میزان تولید اتیلن و محتوای آمینو سیکلو پوپان کربوکسیلیک اسید (ACC) تا رسیدن به مرحله 5 در هر دو رقم افزایش نشان داد. در فعالیت آنزیم پراکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز 3 فاز متفاوت مشاهده شد: در مرحله 1 و 2 گل­ها کمترین فعالیت، در مراحل 3 و 4 فعالیت آنزیم­ها در حد متوسط و در مرحله باز شدن کامل گل­ها (5) بیشترین فعالیت آنزیم مشاهده شد. بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز در هر دو رقم در مرحله 5 اتفاق افتاد. در رقم استا بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز مربوط به مرحله 4 و 5 بود. اما در رقم پینک تفاوت معنی در فعالیت این آنزیم در تمامی مراحل مشاهده نشد. میزان پراکسید هیدروژن (H2O2) با نزدیک شدن به مرحله 5 افزایش نشان دااد. میزان قندها (ساکارز، گلوکز و فروکتوز) در زمان باز شدن گل ها افزایش نشان داد. از نتایج این بررسی میتوان چنین دریافت که متابولیسم آنتی اکسیدانها و میزان قندهای موجود در گلبرگ ها با روند توسعه گلبرگها مرتبط می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Biochemical changes associated with flower development in mini potted carnation
چکیده انگلیسی مقاله The present investigation was undertaken to determine the biochemical changes associated with flower development during the flowering season in the potted carnation cultivars of ‘Lilac on purple’ and ‘Pink’. Ethylene production and the 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (ACC) content of the flowers were observed to increase up to stage 5 (during the five stage of flowering) in both cultivars. Peroxidase (POD) and superoxide dismutase (SOD) showed three distinct phases: a low activity during the initial stages of flowering, a sustained activity during the mid-developmental stages, and accelerated activity at the full bloom. A significantly high activity of POD was observed in both cultivars during the fully open flower stage. The catalase (CAT) activity in ‘Lilac on purple’ was high during the 4th or 5th stages. However, no significant differences in CAT were observed in ‘Pink’. H2O2 content increased with age, with the highest observed at the last stage. Finally, the sugar (Sucrose, Glucose, and Fructose) content in the tissues of the petals increased during the flower opening stage. The findings suggest that the regulation of flower development in mini-potted carnation may be linked to the antioxidant metabolism and the sugar status of the petal tissues.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهناز کریمی | mahnaz karimi
, sari agricultural sciences and natural resources university
ساری. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

معظم حسن پور اصیل | moazzam hassanpour asil
department of horticultural sciences, faculty of agricultural sciences, university of guilan
دانشگاه گیلان.دانشکده کشاورزی گروه باغبانی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-324-2&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424364.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات