این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۵، شماره ۱۶، صفحات ۹۷-۱۰۴
عنوان فارسی
ارزیابی تاثیر تیمار کلسیم بر عمر پس از برداشت گوجهفرنگی رقم
چکیده فارسی مقاله
به دلیل فسادپذیری بالای گوجهفرنگی، نمیتوان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد ولی با استفاده از تکنولوژی پس از برداشت میتوان تا حدودی این فسادپذیری را کنترل نمود. کلسیم یک ماده غذایی مهم و ضروری در گیاهان است که نقش فعالی در دیواره سلولی ایفا میکند. آزمایش حاضر به منظور مطالعه تاثیر تیمارهای کلسیم بر عمر پس از برداشت میوه گوجه فرنگی رقم دافنیس انجام گرفت. جهت بررسی عمر انباری گوجهفرنگی از تیمارهای کلسیم کلرید (1%، 5/1% و 2%) و کلسیم آسکوربات (25/0%، 5/0% و 1%) استفاده شد. پس از تیمار با ترکیبات ذکر شده، میوهها به مدت 35 روز در انکوباتور با دمای °C 10و رطوبت نسبی 90% نگهداری شدند. هر 7 روز یکبار شاخصهای اسید آلی، pH، مواد جامد محلول، ویتامین ث، سفتی، کاهش وزن و لیکوپن مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل، نشان داد تیمارهای کلسیم، اثر معنیداری بر شاخصهای اندازهگیری شده داشتند. کمترین میزان لیکوپن در تیمار کلسیم آسکوربات 1% بدست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنیداری داشت. همچنین بیشترین میزان ویتامین ث در تیمار کلسیم آسکوربات 1% مشاهده شد. کمترین pH، مواد جامد محلول و بیشترین اسیدآلی در تیمار کلسیم آسکوربات 1% بدست آمد که به جز تیمار کلسیم کلرید 2% با سایر تیمارها از نظر آماری تفاوت معنیداری نشان داد. بر اساس نتایج بدست آمده به نظر میرسد تیمار میوهها با کلسیم آسکوربات 1% و کلسیم کلرید2% موجب حفظ بیشتر خصوصیات کیفی میوه طی مدت نگهداری در انبار گشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پس از برداشت، کلسیم آسکوربات، کلسیم کلرید، گوجهفرنگی.
عنوان انگلیسی
Evaluation the Effects of Calcium Treatments on Postharvest Life of Tomato (Lycopersicon esculentum Mill. cv.
چکیده انگلیسی مقاله
Due to high perishability of tomato, it cannot be stored for long duration but by means of postharvest technologies somewhat can control their decay. Calcium as an essential plant nutrient actively participates in cell wall structure. The current experiment was conducted to find the effect of calcium on postharvest life of tomato fruit cv. "Dafnis". The experiment was conducted to asses the shelf life of tomato using treatments of calcium choloride (%1, %1.5, %2) and calcium ascorbate (%0.25, %0.5, %1). After treatment, the fruits were presereved at an incubator with 10 °C and 90% humidity for 35 days. After that the fruits were gotten out each 7 days and were assesed to determine parameters such as titratable acid, pH, soluble solids, vitamin C, firmness, weight loss and lycopene content. experiments was performed as a factorial in a complete randomized design with three replications. The results showed that calcium treatments, had a significant effects on all measured indexes. The lowest lycopene content was recorded at the %1 calcium ascorbate and except with %2 calcium choloride it to had significant difference to other treatments. The lowest pH, soluble solids, the highest titratable acid and vitamin C in the %1 calcium ascorbate and except with %2 calcium choloride it to had significant difference to other treatments.. According to the result of this study, treated fruits with %1 calcium ascorbate and 2% calcium choloride cause maintain fruit quality properties during storage period.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
tomato, postharvest, calcium ascorbate, calcium choloride.
نویسندگان مقاله
سکینه بهرامیان |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
علی اکبر رامین | ali akbar
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)
فریبا امینی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اراک
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه اراک (Arak university)
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-54-5&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424395.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
باغبانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات