این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۴، شماره ۱۴، صفحات ۱۰۵-۱۱۴

عنوان فارسی تاثیر تیمار پرولین بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و افزایش عمر پس از برداشت گل شاخه بریده مریم Polianthes tuberosa L .))
چکیده فارسی مقاله گل مریم یکی از مهمترین گلهای شاخه بریدنی جهان و ایران است که افزایش عمر پس از برداشت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش از پرولین به عنوان ترکیب آنتی اکسیدان در غلظت های صفر (شاهد)، 1 و 10 میکرومولار استفاده و اثر این ترکیب بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و عمر پس از برداشت گل شاخه بریده مریم بررسی گردید. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. نتایج اثر معنی دار پرولین را در هر دو غلظت برعمر گلجایی گل مریم نشان داد. درصد گلچه های باز در هر دو غلظت پرولین افزایش نشان داد. یافته ها کاهش معنی دار درصد گلچه پژمرده را در هر دو غلظت پرولین نسبت به شاهد را نشان داد. درصد ریزش گل نیز در تمام گل های تیمار شده با پرولین بسیار کمتر از گلهای شاهد بود. بر اساس نتایج حاصل، پرولین در هر دو غلظت باعث کاهش هدررفت آب و نشت یونی گردید و غلظت 10 میکرومولار بیشترین تاثیر را داشت. در گلهایی که با این ترکیب تیمار شده بودند، فعالیت آنزیم های گایاکول پراکسیداز ، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و فنیل آلانین آمونیا لیاز افزایش یافت اما، فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز کاهش یافت. بنابراین به نظر می رسد که پرولین به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان از طریق افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و کاهش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز عمر پس از برداشت گل مریم را افزایش داده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم های آنتی اکسیدان، پرولین،ریزش گل، عمر گلجایی

عنوان انگلیسی Effects of proline treatment on some morphological and physiological characteristics and increment of post-harvest life of tuberosa cut flower (Polianthes tuberosa L.)
چکیده انگلیسی مقاله Tuberosa (Polianthes tuberosa L.) is one of the most important cut flowers in Iran and word wide which the increment of postharvest life of this flower is very important. In this research proline as an antioxidant compound was used in 0(control), 1 and 10 micro molar concentrations and the effects of this compound on some morphological and physiological characteristics and vase life of tuberosa cut flower were investigated. The experiments were performed in a completely randomized design with 3 replicates. Results showed the significant effect of proline on vase life of tuberosa in both concentrations. The percentage of open flower increased in both proline concentrations. Finding showed the significant decrease in the wilted percentage of flower in both concentration of proline when compared with control flowers. The abscission percentage of flower also is very lower than the control flower. In according to the results, proline in both concentrations decreased the water loss and membrane leakage and the 10µM proline had the most effect. In flowers which were treated with proline, the activity of guaiacol peroxidase, catalase, ascorbate peroxidase and phenyalanine ammonialyase enzymes increased while the activity of polyphenol oxidase enzyme decreased. It seems that proline increment the postharvest life of tuberosa flower through the increase of antioxidant enzymes and decrease of polyphenol oxidase activity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant enzymes, Proline, flower abscission, Vase life

نویسندگان مقاله فاطمه نصیبی |
دانشگاه شهید باهنر گروه زیست شناسی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

همایون فرهمند |
دانشگاه شهید باهنر گروه باغبانی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)

سجاد علیپور |
دانشگاه شهید باهنر گروه باغبانی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید باهنر (Shahid bahonar university)


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-112-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424427.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات