این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۴، شماره ۱۲، صفحات ۷۳-۸۴
عنوان فارسی
تشدید انباشتگی اسیدهای چرب و هیدروپراکسیدهای لیپیدی در طی زوال بذرهای آفتابگردان
چکیده فارسی مقاله
تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی طی زوال بذرهای آفتابگردان پس از قرار دادن آنهابه مدت 0، 2، 4، 6 و 8 روز (در دمای 43 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 100 درصد) بررسی گردید. پارامترهایی همچون درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول گیاهچه، قدرت گیاهچه و میزان پروتئین بر اثر زوال کاهش یافت و هدایت الکتریکی، اسید چرب و میزان لیپید هیدروپراکسیدها بر اثر زوال افزایش یافت. افزایش میزان اسیدهای چرب و لیپید هیدروپراکسیدها در طی زوال بذرها نشاندهنده تخریب غشاهای سلولی بوده که شاهد آن افزایش هدایت الکتریکی بذرهاست. این امر بهنوبه خود موجب افزایش گونههای فعال اکسیژن و کاهش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت میشود. گونههای فعال اکسیژن با خسارت به پروتئینها منجر به تغییر ساختمان پروتئینها میشوند. در نتیجه به علت دناتوره شدن پروتئینها طی فرآیند زوال بذر، میزان پروتئین کاهش مییابد. در نهایت به دلایل ذکر شده درصد جوانهزنی و قدرت بذر طی زوال بذرها کاهش مییابد. بهطور کلی افزایش پراکسیداسیون لیپید میتواند یکی از مکانیزمهای فیزیولوژیکی دخیل در زوال بذرهای آفتابگردان باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پراکسیداسیون لیپید، پیری، قدرت بذر، هدایت الکتریکی
عنوان انگلیسی
Enhanced accumulation of fatty acids and lipid hydroperoxides during ageing of sunflower seeds
چکیده انگلیسی مقاله
Physiological and biochemical changes during sunflower seed deterioration were studied during incubation for 2, 4, 6 and 8 days at 43 °C and a relative humidity of 100%. Parameters such as germination percentage, germination rate, seedling length, seedling vigor and protein decreased whereas electrical conductivity, fatty acids and lipid hydroperoxides increased during seed deterioration. Increased levels of fatty acids and lipid hydroperoxides during seed deterioration indicated damage to cellular membranes witnessed by increased electrical conductivity. These changes implied increase in reactive oxygen species and decreased antioxidant enzyme activity. Reactive oxygen species alter protein structure and as a result the de-natured proteins will degrade during seed aging. Finally it can be concluded that seed germination percentage and seed vigor decrease during seed deterioration. Thorough increase in Lipid peroxidation can be one of the physiological mechanisms in deterioration of sunflower seeds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Lipid peroxidation, Aging, Seed vigor, Electric conductivity
نویسندگان مقاله
بهاره طهماسبی | bahare tahmasbi
department of agronomy, gorgan university of agricultural sciences and natural resources
گرگان- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فرشید قادری فر | farshid ghaderi far
department of agronomy, gorgan university of agricultural sciences and natural resources
گرگان- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حمید رضا صادقی پور | hamid reza sadeghipour
department of biology, golestan university
گرگان- دانشگاه گلستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گلستان (Golestan university)
سرالله گالشی | serollah galeshi
department of agronomy, gorgan university of agricultural sciences and natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-432-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424454.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات