این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۴، شماره ۱۱، صفحات ۱۳-۲۲
عنوان فارسی
تأثیر سالیسیلیک و آسکوربیک اسید بر برخی صفات فیزیولوژیک سویا (رقم ویلیامز) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف سالیسیلیک و آسکوربیک اسید بر میزان فتوسنتز، رنگیزههای فتوسنتزی و کارایی مصرف آب در سویا رقم ویلیامز تحت تنش شوری، آزمایشی در تابستان 1391 در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه یاسوج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام شد. عامل اول شامل 4 سطح شوری صفر (شاهد)، 50، 100 و 150 میلیمولار کلرید سدیم و عامل دوم شامل 4 سطح محلولپاشی شامل آب، سالیسیلیک اسید 3 میلیمولار، آسکوربیک اسید 5/1 میلیمولار و مخلوط سالیسیلیک اسید 3 میلیمولار با آسکوربیک اسید 5/1 میلیمولار بودند. نتایج نشان داد که با افزایش شدت تنش میزان فتوسنتز، کلروفیل کل و کاروتنوئیدها هدایت روزنهای، پروتئین و سطح برگ به طور معنیداری کاهش یافتند. میزان کارایی مصرف آب برگ با افزایش سطح تنش شوری کاهش معنیداری داشت. بهطوریکه بیشترین کارایی مصرف آب برگ در سطح بدون تنش و در محلولپاشی با آسکوربیک اسید 5/1 میلیمولار بود. محلولپاشی با آسکوربیک اسید 5/1 میلیمولار به دلیل برتری در بیشترین سطح شوری (شوری 150 میلیمولار) برای صفات کلروفیل کل، کاروتنوئید، فتوسنتز، کارایی مصرف آب برگ و محتوای رطوبت نسبی برگ به عنوان بهترین تیمار جهت تخفیف اثرات سمی شوری شناخته شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آسکوربیک اسید، سالیسیلیک اسید، سویا، کلروفیل
عنوان انگلیسی
Effects of foliar application of salicylic and ascorbic acids on some physiological characteristics of soybean (cv. Williams) under salt stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effects of foliar application of salicylic and ascorbic acids on some physiological characteristics of soybean (Glycine max L. cv. Williams) under salinity stress, a factorial pot experiment was conducted based on completely randomized design with four replications in the summer 2012 in the Yasouj University. Factors were included of four levels of salinity (0, 50, 100 and 150 mM NaCl) and four levels of foliar application (water, salicylic acid (3 Mm), ascorbic acid (1.5 mM) and combination of salicylic acid 3 mM and ascorbic acid 1.5 Mm. Results showed that by increasing salinity, photosynthetic rate, stomatal conductance, leaf chlorophyll, carotenoids and proteins content and leaf area significantly decreased. Leaf water use efficiency significantly decreased by increasing salinity levels, so that maximum leaf water use efficiency obtained in the first salinity level and foliar application of ascorbic acid 1.5 Mm. Foliar application of salicylic acid 3 mM and ascorbic acid 1.5 Mm were regarded as the best treatments for mitigation of salinity impact on soybean leaf because of being superior at the highest level of salinity (150 Mm NaCl) for the total leaf chlorophyll and carotenoids content, photosynthesis, water use efficiency and leaf relative water content
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ascorbic acid, Chlorophyll, Salicylic Acid, Soybean
نویسندگان مقاله
الناز شهبازی زاده | elnaz shahbazi zadeh
department of agronomy and plant breeding, faculty of agriculture, yasouj university, yasouj, iran.
استان کهگیلویه و بویر احمد، یاسوج، دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات کد پستی 7591874934
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه یاسوج (Yasouj university)
محسن موحدی دهنوی | mohsen movahhedi dehnavi
department of agronomy and plant breeding, faculty of agriculture, yasouj university, yasouj, iran.
استان کهگیلویه و بویر احمد، یاسوج، دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات کد پستی 7591874934
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه یاسوج (Yasouj university)
حمیدرضا بلوچی | hamidreza balouchi
department of agronomy and plant breeding, faculty of agriculture, yasouj university, yasouj, iran.
استان کهگیلویه و بویر احمد، یاسوج، دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات کد پستی 7591874934
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه یاسوج (Yasouj university)
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-160-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424462.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات