این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۳، شماره ۹، صفحات ۱۱-۲۰

عنوان فارسی تأثیر آفتکش‌های مختلف بر محتوای پروتئین کل و برخی عناصر معدنی در دانه‌ی قهوه‌ای و سفید سه رقم برنج
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر آفتکش‌های مختلف بر محتوای پروتئین و برخی عناصر معدنی در ارقام محلی و اصلاح شده‌ی برنج، سه آفت‌کش دیازینون (حشره‌کش)، بوتاکلر (علف‌کش) و تری‌سیکلازول (قارچ‌کش) که به طور معمول در مزارع برنج ایران استفاده می‌شود، انتخاب و آزمایش در شرایط مزرعه در قالب طرح فاکتوریل با بلوک‌های کاملا تصادفی در کرت‌های کاملا مجزا در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که اثر آفتکش‌های مختلف بر محتوای پروتئین کل و میزان عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در دانه‌ی قهوه‌ای و سفید ارقام هاشمی و خزر اختلاف معنی داری نداشت، در حالی که در رقم اصلاح شده‌ی گوهر اختلاف معنی‌داری را در میزان نیتروژن برای علف‌کش بوتاکلر در دانه‌ی قهوه‌ای و سفید، و برای قارچ‌کش تری‌سیکلازول در دانه‌ی قهوه‌ای در سطح 1 درصد نشان داد. میزان فسفر نیز در دانه‌ی قهوه‌ای برای دو آفت‌کش بوتاکلر و تری‌سیکلازول در سطح 5 درصد و برای حشره‌کش دیازینون در سطح 1 درصد اختلاف معنی‌داری داشت. همچنین محتوای پروتئین کل دانه‌ی قهوه‌ای کاهش چشمگیری را تحت تاثیر هر سه آفتکش در مقایسه با تیمار شاهد نشان داد. نتایج فوق می-تواند ناشی از تاثیر آفت‌کش‌ها بر روی فتوسنتز برگ و انتقال مواد فتوسنتزی در ساختار گیاه باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آفتکش، برنج، پروتئین کل، عناصر معدنی

عنوان انگلیسی Total protein and some mineral elements content under different pesticides treatment in brown and white grain of three varieties of rice
چکیده انگلیسی مقاله In order to assess the effects of different pesticides on nutrient levels of rice, three pesticides (Diazinon, Tricyclazole and Butachlor) which are commonly used in paddy fields in Iran were selected in a randomized complete block with 3 replicates in field condition. The result indicated that the impact of different pesticides on total protein and nitrogen, phosphorus and potassium content in brown and white rice grain of varieties of Hashemi and Khazar did not show significant differences. Also, results indicated that nitrogen content was significantly reduced in Gohar variety using herbicide of Butachlor in white and brown grain of rice, and for fungicide Tricyclazole only in brown rice at 1% level compared with control. Phosphorus content increased significantly in brown grain Gohar variety of rice for two pesticides of Butachlor and Tricyclazole at 5% levels and for Diazinon at 1% level but, potassium content was not significantly different in brown and white grain of rice. Also total protein content of brown grain was significantly reduced using three pesticides compared with control. The above results were due to the impacts of pesticides on leaf photosynthesis and mineral assimilation and transportation in plants. Also different crop cultivars in response to the same or different pesticides differed in morphology, physiology, growth habit and phenology. Therefore, any selective pesticide on a specific crop cultivar might induce injury to other cultivars.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله mineral elements, pesticide, rice, total protein

نویسندگان مقاله منصور افشار محمدیان | mansour afshar mohammadian
department of biology, faculty of sciences, university of guilan
گروه زیست شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

سارا اسمعیلی | sara esmaeili
department of biology, faculty of sciences, university of guilan
گروه زیست شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

زهرا الماسی | zahra almasi
department of biology, faculty of sciences, university of guilan
گروه زیست شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

فاطمه شکیب | fatemeh shakib
department of biology, faculty of sciences, university of guilan
گروه زیست شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

فرزاد مجیدی شیل سر | farzad majidi shilsar
rice research institute of iran, rasht, iran
موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات برنج کشور

حسن شکری واحد | hassan shokri vahed
rice research institute of iran, rasht, iran
موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات برنج کشور

علیرضا علی اکبر | alireza aliakbar
department of chemistry, university of guilan, rasht
گروه شیمی، دانشگاه گیلان، رشت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

محمد شکرزاده لموکی | mohammad shokrzadeh lamuki
medical of science university of mazandaran, sari, mazandaran
گروه سم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی مازندران (Mazandaran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-3&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424488.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات