این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۳، شماره ۷، صفحات ۱۱۵-۱۲۴

عنوان فارسی تاثیر مدت زمان انبارداری سردخانه‌ای روی برخی خواص فیزیولوژیکی دو رقم سیب
چکیده فارسی مقاله عوامل مختلف زیستی، زیست - محیطی، روش برداشت و جابجایی محصول، طول دوره و نوع انبارداری بر خواص مختلف محصولات کشاورزی تأثیر می‌گذارند. به دلیل فرازگرا بودن و تداوم زندگی فیزیولوژیکی میوه سیب طی انبارداری، روند تغییرات بیوشیمیایی پیامدهای اقتصادی مهمی خواهد داشت. لذا برای شناخت عمیق این تغییرات و تاثیر آن بر کیفیت محصول سیب پژوهش حاضر طراحی و اجرا گردید. در این تحقیق دو رقم سیب در اواسط مهرماه سال 1391 از یک باغ در شهرستان ملکان (آذربایجان شرقی) جمع‌آوری و به سردخانه منتقل شد. با انجام آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، تأثیر فاکتور‌های مستقل زمان انبارداری (0،45،90 و135 روز) و رقم محصول(گلدن دلیشز و رد دلیشز) روی برخی ویژگی‌های میوه سیب، مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج، بین دو رقم در اکثر ویژگی‌های بیوشیمیایی مورد مطالعه تفاوت معنی‌دار وجود داشت. با افزایش زمان انبارداری محتوای پروتئین، قندهای محلول، قندهای احیا کننده و pH عصاره میوه افزایش معنی‌دار ولی محتوای قندهای غیر احیاکننده، اسیدیته قابل عیارسنجی، مواد جامد محلول و هدایت الکتریکی عصاره کاهش معنی‌دار یافت. زمان انبارداری در میزان قندهای نامحلول تغییر معنی‌داری نداشت. می‌توان چنین نتیجه گیری کرد که طی انبارداری سردخانه‌ای تغییرات بیوشیمیایی وابسته به زمان (اگر چه با آهنگ کند) صورت گرفته و کیفیت میوه تغییر پیدا می‌کند
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدیته قابل عیار‌سنجی، انبارداری، قند، سیب، هدایت الکتریکی

عنوان انگلیسی The effect of cold storage time on some physiological properties of two apple cultivars
چکیده انگلیسی مقاله Different biological and environmental factors, harvesting way, transport, storage time and the method of storage are affected agricultural product properties. As a result of climacteric nature and continuous physiological life of apple fruit, the biochemical changes are very economic. This study was designed for obtain deep knowledge from this changes and effects of them in apple quality. In first week of Oct. 2012 the fruits of two apple cultivars harvested and stored in cold house (Malekan city, East Azarbaijan). Independently factors, storage time (0, 45, 90, 135 days) and cultivar (Golden delicious and Red delicious), were tested with factorial analysis in completely randomized design for some apple fruit characteristics. Results showed significant differences between cultivars in most biochemical characteristics. With increasing storage time, protein, soluble sugars, reducing and non-reducing sugars contents and the juice pH were significantly increased however, titratable acidity, total soluble solids and electrical conductivity were decreased. Cold storage did not significant change on insoluble sugars content. It is assumed that time dependent biochemical changes may occur with cold storage of apple fruits hence leads to changing the quality of fruits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهرام یاوری | bahram yavari
university
دانشگاه

نادر چاپارزاده | nader chaparzadeh
university
دانشگاه

سعید نژاوند | saeed najavand
university
دانشگاه

مینایه قدرتی | minaieh minaieh
university
دانشگاه

علیرضا محمدپور | alireza mohammadpour
university
دانشگاه


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-196-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424509.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات