این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۲، شماره ۶، صفحات ۶۵-۷۶

عنوان فارسی اثرات آللوپاتیک عصاره آبی برگ گردو (Juglans regia) بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاهان جعفری تحت همزیستی با قارچ میکوریز Glomus versiforme
چکیده فارسی مقاله تاثیر غلظت‌های مختلف عصاره آبی برگ گردو بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گیاه جعفری تلقیح شده با قارچ میکوریز Glomus versiforme و گیاهان غیرمیکوریزی در شرایط گلخانه‌ای مطالعه شد. در این مطالعه 3 غلظت متفاوت از عصاره آبی برگ گردو (عصاره کامل، نیم و یک چهارم غلظت عصاره کامل) استفاده شد. نتایج بدست آمده در گیاهان 45 روزه نشان داد که افزایش غلظت عصاره‌ آبی برگ گردو باعث کاهش میزان کلروفیل a و b و افزایش محتوای کاروتنوئید می‌شود که این افزایش در گیاهان میکوریزی بیشتر از گیاهان غیرمیکوریزی بود. محتوای پروتئین کل در اندام هوایی گیاهان میکوریزی و غیرمیکوریزی در غلظت یک چهارم، افزایش و سپس در غلظت‌های بیشتر کاهش یافت. با افزایش غلظت عصاره‌ آبی برگ گردو محتوای پرولین و اسیدهای آمینه آزاد در گیاهان افزایش یافت که این افزایش در گیاهان غیرمیکوریزی بیشتر از گیاهان میکوریزی بود. فعالیت آنزیم‌های آسکوربات پراکسیداز (APX) و گایاکول پراکسیداز (GPX) در گیاهان میکوریزی و غیرمیکوریزی نیز افزایش یافت؛ اما افزایش فعالیت این آنزیم‌ها در گیاهان میکوریزی بالاتر بود. به طور کلی، نتایج نشان داد که با تلقیح قارچ میکوریز با ریشه گیاه جعفری می‌توان تا حدودی اثرات نامطلوب عصاره آللوپاتیک بر ویژگی‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی این گیاهان را کاهش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The allelopathic effects of aqueous extract of walnut (Juglans regia) leaves on some physiological and biochemical characteristics of parsley plants inoculated by mycorrhizal fungus Glomus versiforme
چکیده انگلیسی مقاله The effects of different concentrations of walnut leaf extract on physiological and biochemical characteristics of parsley plants inoculated with mycorrhizal fungus Glomus versiforme and non-mycorrhizal plants were studied under greenhouse conditions. In the present study, three different concentrations of walnut extract (full extract, half and quarter concentration levels) were used. The results of the 45 day-old plants showed that the increasing of the concentration of walnut extract decreased amounts of chlorophyll a and b but increased the carotenoids content. This increase was more pronounced in mycorrhizal plants than non-mycorrhizal ones. When ¼ concentration of extract was applied the total protein content in mycorrhizal and non-mycorrhizal plant shoots was increased and then decreased at higher concentrations with increasing in concentrations of aqueous extract of walnut leaves. The free amino acids and proline content in plants were increased but such effects in non-mycorrhizal plants were greater than in mycorrhizal ones. Ascorbate peroxidase (APX) and Guaiacol peroxidase (GPX) activities in mycorrhizal and non-mycorrhizal plants also increased due to walnut extract, but the increased activity of these enzymes was higher in the inoculated plants. Results of this study indicated that by inoculating mycorrhizal fungi with root of parsley adverse potential effects of allelopathic extract on the physiological and biochemical characteristics of these plants.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شکیبا عزیزبیگی | shakiba azizbeigi
department of biology, faculty of science, urmia university, urmia, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

جلیل خارا | jalil khara
department of biology, faculty of science, urmia university, urmia, iran
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-93-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424516.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات