این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات حمایت و حفاظت جنگلها و مراتع ایران، جلد ۳، شماره ۱، صفحات ۱-۲۱

عنوان فارسی بررسی اثر برخی عوامل اکولوژیکی در رشد و اسپورزایی قارچ Lecanicillium muscarium روی محیط غذایی جامد
چکیده فارسی مقاله در این بررسی تاثیر کیفیت مواد غذایی، نور، درجه حرارت، رطوبت نسبی، pH، محیط‌های غذایی جایگزین و فرم فیزیکی محیط در رشد و اسپورزایی قارچ Lecanicillium muscarium مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که اثر کیفیت مواد غذایی و نور در رشد رویشی و تولید اسپور معنی‌دار بود (α = 0.01). محیط غذایی PDA و نور سفید همراه با نیم ساعت اشعه ماورا بنفش خورشیدی بهتر از سایر تیمارها بود. اثر کیفیت غذا و حرارت در تولید اسپور معنی‌دار بود (α = 0.01). اثر کیفیت غذا در رشد رویشی معنی‌دار نبود، ولی اثر درجه حرارت در سطح یک درصد معنی‌دار بود. محیط PDA و دمای 22 درجه سانتیگراد از نظر تولید اسپور بهتر از سایر تیمارها بود. اما همین محیط غذایی در دمای 12 درجه از نظر رشد رویشی بهترین تیمار بود. اثر pH محیط در تولید اسپور در سطح 1 درصد، و در رشد رویشی در سطح 5 درصد معنی‌دار بود. pH مساوی 6 با میانگین107×7/4 کنیدیوم در میلی‌لیتر و 66/55 میلیمتر قطر پرگنه در مدت دو هفته، بهترین تیمار بود. اثر رطوبت نسبی در محدوده 95-70 درصد در تولید اسپور معنی‌دار نبود، ولی در رطوبت 60 درصد و پایین‌تر که محیط کشت خشک ‌شد، رشد قارچ متوقف گردید. اثر فرم فیزیکی محیط در تولید اسپور قارچ مورد نظر معنی‌دار بود (α = 0.01). محیط PD به صورت لایه نازک مایع با میانگین 107×02/5 کنیدیوم در میلی‌لیتر بیشترین تولید را داشت. تولید اسپور روی محیط‌های غذایی جایگزین مورد آزمایش اختلاف معنی‌دار داشت (α = 0.01). سویا با میانگین تولید 107×73/5 کنیدیوم در میلی‌لیتر بیشترین میزان تولید را نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Ecological factors affecting growth and sporulation of Lecanicillium muscarium in solid media
چکیده انگلیسی مقاله In this study effect of food quality, light, temperature, relative humidity, pH of medium, alternative food media and physical form of media were investigated on the growth and sporulation of Lecanicillium muscarium (=Verticillium lecanii strain DAOM 198499). Results showed that, the effect of food quality and light on vegetative growth and sporulation was significant (α=0.01). PDA medium with fluorescent light plus 0.5 hour sun UV per day was the best treatment. Effect of food quality and temperature on sporulation was significant (α=0.01) as well. Effect of food quality on vegetative growth was not significant, but the latter was significantly affected by temperature (α=0.01). PDA medium at 22˚C was better than the other treatments for sporulation, but this medium at 12˚C was the best one for vegetative growth. Effect of pH was significant on sporulation (α=0.01), as well as on vegetative growth (α=0.05). The best treatment was achieved at pH=6 with the average of 4.7×107 conidia/ml and 55.66 mm of colony diameter after two weeks. Effect of relative humidity on sporulation was not significant at the range of 70-95%, but the medium was gradually dried up at 60% or lower rate of RH, and thus, the fungal growth was ceased. Effect of physical form of media on sporulation was significant (α=0.01). Potato dextrose as a thin layer was the best treatment with average of 5.02×107 conidia/ml. Spore production on alternative solid media was significantly different (α=0.01), and soya with average of 5.73×107 conidia/ml showed the highest production rate.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد جعفر فارسی | mohammad jafar
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران - ص. پ. 116-13185
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

حسن عسکری |
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع، تهران - ص. پ. 116-13185
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

خلیل طالبی جهرمی | talebi jahromi
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

عزیز خرازی پاکدل | kharazi pakdel
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijfrpr.areeo.ac.ir/article_106382_8f4c3a314dcc153840fa6e472d1ff4e2.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/698/article-698-426422.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات