این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۳، شماره ۳، صفحات ۳۵۰-۳۶۰

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.) در جیره غذایی بر بهبود شاخص‌های رشد، بیوشیمیایی خون و ترکیب‌های بدنی ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus)
چکیده فارسی مقاله افزایش بازدهی رشد و بازماندگی از اهداف مهم آبزی‌پروری نوین می‌باشد. بدین‌منظور در این مطالعه با توجه به اثرات مثبت اسانس گیاهان در جیره غذایی، تأثیر اسانس گیاهی مرزه (Satureja hortensis L.) با هدف بهبود شاخص‌های رشد، بیوشیمایی خون و ترکیب‌های بدن بچه ماهی کلمه (Rutilus caspicus) به‌مدت 60 روز بررسی شد. در این بررسی 360 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 07/0±29/2 گرم با جیره غذایی به‌ترتیب حاوی 100، 200 و 400 میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم غذا و گروه شاهد (فاقد اسانس) تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بالاترین وزن نهایی و درصد افزایش وزن بدن، پایین‌ترین ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه، بیشترین میزان پروتئین و کمترین میزان چربی در جیره حاوی 200 میلی‌گرم اسانس بود (0.05>P). پروتئین کل و آلبومین تیمار 200 میلی‌گرم اسانس افزایش معنی‌داری را با سایر تیمارها نشان داد (0.05>P). همچنین پایین‌ترین سطح کورتیزول و گلوکز، در جیره حاوی 200 میلی‌گرم اسانس با اختلاف معنی‌داری با تیمار شاهد نشان داده شد (0.05>P). در مجموع به‌نظر می‌رسد سطح 200 میلی‌گرم اسانس مرزه در جیره غذایی بچه ماهیان کلمه خزری می‌تواند بر شاخص‌های رشد، بازماندگی، پروتئین کل، گلوکز و ترکیب بدنی بچه ماهیان کلمه مؤثر باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of different levels of essential oils (Satureja hortensis L.) in diet on improvement growth, blood biochemical and body composition of roach fry (Rutilus caspicus)
چکیده انگلیسی مقاله Increasing the efficiency of growth and survival is one of the important goals of modern aquaculture. For this purpose, with regard to the positive effects of essential oils in the diet, the effects of essential oil (Satureja hortensis L.) was investigated with the aim of improving the growth, blood biochemical and body composition indices of roach fry (Rutilus caspicus) for 60 days. In this study, 360 individuals with an average weight of 2.29±0.07 g were fed with a diet containing 100, 200 and 400 mg per kg of food and control group (without essential oil). The results showed that the highest final weight and percentage of body weight gain, lowest feed conversion rate and especial growth rate, the greatest amount of protein and lowest amount of fat were found in the diet containing 200 mg of essential oil (P< 0.05). Total protein and albumin in the treatment containing 200 mg of essential oil showed a significant increase as compared with other treatments (P< 0.05). In addition, the lowest level of cortisol and glucose in the diet containing 200 mg of essential oil showed significant difference with control treatment (P< 0.05). In general, it seems that the Satureja essential oil at a level of 200 mg in the diet could be effective in growth, survival, total protein, glucose and body composition of roach fry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله وثیقه السادات میرباقری | vasighe sadat
کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زابل (Zabol university)

سعید مشکینی |
دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی و کنترل کیفیت، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

حامد غفاری فارسانی | ghafari farsani
دانشجوی دکترای شیلات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

مهدی نادری فارسانی | naderi farsani
دانشجوی دکترای شیلات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

مرتضی بهره مند |
کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_112892_819c908b2c99f7333385e8f5b7223695.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-426725.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات