این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی کاربردی، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۵-۲۶

عنوان فارسی ارتباط طول زنجیره غذایی با تراکم ماهیان صید شده در نواحی جنوب غربی دریای خزر
چکیده فارسی مقاله زندگی میلیون‌ها نفر در حاشیه جنوبی دریای خزر با فعالیت شیلاتی عجین گشته در حالی‌که ذخایر آبزیان آن از روابط پیچیده اکولوژی برخوردار هستند. در این مطالعه میزان صید ماهیان مناطق مختلف در ارتباط با طول زنجیره غذایی با استفاده از تکنیک ایزوتوپ‌های پایدار کربن و نیتروژن بررسی گردید. میانگین صید ده ساله ماهیان استخوانی در پره‌های استان گیلان در مناطق آستارا، هشتپر، انزلی، کیاشهر، لنگرود و چابکسر بررسی شد. طول زنجیره غذایی با مقادیر ایزوتوپ نیتروژن15 صدف (Cerastoderma glucaum) به‌عنوان اولین مصرف کننده، ماهی سوف (Sander lucioperca) و شگ ماهی براشنکویی Alosa braschnokowi به‌عنوان موجودات بالای شبکه محاسبه شد. نتایج نشان داد که مقدار 13Cδ و 15Nδ مبنا از مناطق مختلف تفاوت معنی‌دار داشته است. مقدار13C δ در آستارا کمترین (7/21-‰) و در چابکسر (1/20- ‰) بیشترین بود در حالی‌که مقدار 15Nδ در آستارا بیشترین (7/5 ‰) و در مناطق کیاشهر و چابکسر کمترین (2/4 ‰) بود. طول زنجیره غذایی در ناحیه کیاشهر به‌شکل معنی‌داری بیشتر از سایر مناطق بود. اگر چه میزان صید ماهیان با شاخص طول شبکه غذایی در مناطق مختلف هم‌خوانی داشته نمی‌توان نقش رهاسازی بچه ماهیان را در فعالیت‌های بازسازی ذخایر کم اهمیت دانست.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ایزوتوپ پایدار، کربن و نیتروژن، سطح تروفی، صید ماهی

عنوان انگلیسی Relationship Between Length of Food Chain of the South-west Caspian Sea and the Abundance of Captured Fish
چکیده انگلیسی مقاله The fishery activities affect the lives of millions of people who live near the south of Caspian Sea, where the aquatic stocks have sophisticated ecological relationships. In this study, carbon and nitrogen stable isotope technique was applied as an ecological tool to interpret the fish catch values of different areas in relation to food chain. The average values of Captured bony fishes in six regions of Guilan province, including Astara, Hashtpar, Anzali, Kiashahr, Langroud and Chaboksar, were compared. For calculating food chain length using nitrogen stable isotope; Cerastoderma glucaum was considered as primary consumers for baseline values and two species Sander lucioperca and Alosa braschnokowi as top predators. The results showed that stable isotope ratios of δ13C and δ15N varied in different regions. The δ13C value was the lowest and the highest in Astara and Chaboksar (-21.7 ‰ and -20.1 ‰, respectively) while the δ15N value was the highest (5.7 ‰) in Astara and the lowest (4.2 ‰) in Chaboksar and Kiashahr. The highest calculated food chain length among the regions belonged to Kiashahr. Although a schematic correlation was observed between the aboundance of Captured fish and the length of food chain in different regions, the role of releasing millions of fish fries annually is also crucial in fish stock rehabilitation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Stable isotope, Carbon and nitrogen, Trophic level, Fishing

نویسندگان مقاله علیرضا میرزاجانی | a. mirzajani
dept. of environ., faculty of natur. resour., univ. of tehran, tehran, iran.
گروه مهندسی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

امیرحسین حمیدیان | a h hamidian
dept. of environ., faculty of natur. resour., univ. of tehran, tehran, iran. inland waters aquaculture research center bandar anzali , iranian fisheries sci. res. institute, agric. res. edu. and extension organization areeo , iran.
گروه مهندسی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، بندر انزلی
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

محمود کرمی | m. karami
dept. of environ., faculty of natur. resour., univ. of tehran, tehran, iran.
گروه مهندسی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijae.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-144&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/663/article-663-428336.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات