این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
یافته، جلد ۱۹، شماره ۲، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی بررسی میزان ایزومرهای ترانس و درصد اسیدهای چرب در روغن‌های حیوانی و دنبه مصرفی در استان لرستان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: اسیدهای چرب ترانس جزو چربی‌های مضر برای سلامتی به‌حساب می‌آیند. سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که مصرف اسیدهای چرب ترانس باید به کمتر از یک درصد مصرف انرژی برسد. هدف از این مطالعه تعیین میزان اسیدهای چرب با تأکید بر اسیدهای چرب ترانس و اشباع از روغن حیوانی و دنبه بود. مواد و روش­ ها: 10 نمونه روغن حیوانی و 5 نمونه دنبه جهت استری شدن به آزمایشگاه منتقل گردید و با دستگاه کروماتوگرافی گازی با ستون 100 متری و دتکتور FID و حجم تزریق یک میکرولیتر، جهت تعیین پروفایل اسیدهای چرب، نمونه‌ها مورد آنالیز قرار گرفت. یافته ­ها: نتایج نشان داد که مجموع درصد اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های حیوانی 5/2 ± 3/4 و مجموع درصد اسیدهای چرب اشباع 7/4 ± 6/47 و در روغن دنبه مجموع درصد اسیدهای چرب ترانس 1/0 ± 3/0 و مجموع درصد اسیدهای چرب اشباع 4/6 ± 7/40 به دست آمد. بحث و نتیجه ­گیری: روغن حیوانی و دنبه گوسفند شامل درصد بالایی از اسیدهای چرب ترانس و اشباع هستند؛ بنابراین ریسک بیماری‌های قلبی عروقی در افراد مصرف کننده بالا می‌رود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب ترانس، روغن حیوانی، دنبه، گاز کروماتوگرافی

عنوان انگلیسی Evaluation the rate of trans fatty acids isomers in ghee and tail sheep consumption in Lorestan
چکیده انگلیسی مقاله Background: Trans fatty acids are known as the most harmful type of dietary fats. Food and Drug Administration (FAD) has announced that TFAs consumption should be reduced to less than 1% of energy consumption. The aim of this study was to compare the amount of fatty acids with emphasis on trans fatty acids of ghee (animal oil) and tail sheep. Materials and Methods: 10 samples of ghee and 5 samples of tail sheep were transformed into methyl ester and analysis of fatty acid methyl esters were performed by gas chromatography (GC) with 100 meter capillary column and flame ionization detector (1m lit injected to GC). Results: Results show that total trans fatty acid in tail sheep samples were 4.3 ± 2.5 and total saturated fatty acid were 47.6 ± 4.7 g/100g fat, and in ghee oil samples were 0.3 ± 0.1 and 40.7 ± 6.4 g/100g fat, respectively. Conclusion: Ghee and tail sheep contains high percentage of saturated fatty acids including trans and saturated fatty acids. Therefore, people who consume these foods may put themselves at elevated risk of cardiovascular disease.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Trans fatty acids, Ghee, Tail sheep, Gas chromatography

نویسندگان مقاله روشنک هدایتی فر | roshanak hedayatifar
food control lab, food and drug deputy of lorestan university of medical sciences, khorramabad, iran
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1693-74&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات