این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
زیست شناسی گیاهی ایران
، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۱-۲۰
عنوان فارسی
اثر همزیستی قارچ Piriformospora indica بر کمیت اسانس و برخی صفات فیزیولوژیک گیاه دارویی نعناع فلفلی در تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر، تأثیر قارچ اندوفیت Piriformospora indicaبر برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی نعناع فلفلی در تنش شوری، با آزمایش مزرعهای و بهصورت فاکتوریل، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار بررسی شد. تیمارها شامل تلقیح با قارچ P. indica و چهار سطح شوری صفر، سه، شش و نه دسیزیمنس بر متر بودند. آبیاری با آب شور حاوی مخلوط آب دریای خزر و آب مقطر با چهار سطح شوری یادشده انجام شد. وزن خشک برگ، میزان فنل کل، فلاونوئید، آنتوسیانین و فعالیت آنتیاکسیدانی کل، عملکرد اسانس، هدایت روزنهای و محتوای سدیم، فسفر، پتاسیم و نسبت سدیم به پتاسیم برگ سنجش شدند. نتایج نشان داد که افزایش تنش شوری؛ افزایش آنتوسیانین، فلاونوئید، محتوای سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم برگ و کاهش محتوای فسفر و پتاسیم، وزن خشک برگ و عملکرد اسانس را باعث شد. تلقیح قارچ P. indicaبه ریشه گیاه نعناع فلفلی بهترتیب افزایش 17 و 32 درصدی آنتوسیانین و فلاونوئید را نسبت به گیاهان شاهد موجب شد. همچنین تیمار قارچ به کاهش آثار منفی شوری بر هدایت روزنهای، محتوای فسفر و پتاسیم، عملکرد اسانس و وزن خشک و محتوای سدیم برگ منجر شد. همزیستی قارچی در شوری 9 دسیزیمنس بر متر، مقدار فنل کل برگ را 37 درصد و عملکرد اسانسرا 80 درصد نسبت به گیاهان شاهد افزایش داد. به نظر می رسد تلقیح قارچ P. indicaبه ریشه های گیاه دارویی نعناع فلفلی علاوه بر تحریک سنتز ترکیبات فنولیک و اسانس، با افزایش جذب فسفر و پتاسیم تخفیف آثار تنش شوری را در این گیاه موجب میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، شوری، فنل کل، قارچ همزیست، هدایت روزنهای،
عنوان انگلیسی
Effects of Piriformospora indica fungi symbiotic on the quantity of essential oil and some physiological parameters of peppermint in saline conditions
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effect of Piriformospora indica fungi inoculation on some physiological parameters of peppermint medicinal plant under salt stresses, a field experiment was arranged in a factorial experiment based on completely randomized design with three replications. Treatments including P.indica symbiosis and four salinity levels (irrigation with distilled water and the Caspian Sea water mixture at of 0, 3, 6 and 9 dS m-1). The measured parameters were leaf dry weight, leaf total phenolics, flavonoids, anthocyanins, radical scavenging, essential oil yield and the content of Na, P and K and stomatal conductance. Results showed that with increasing of salinity, the anthocyanins, flavonoids and Na content were increased, while P and K content, leaf dry weight and essential oil yield were decreased. The symbiotic fungi increased anthocyanins and flavonoids content by 17 and 31%, respectively as compared to the uninoculated control plants. Fungal treatment, reduced the negative effects of salinity on stomatal conductance, P and K content, leaf dry weight, essential oil yield and also decreased Na content in saline conditions. In 9 dS m-1 of salinity, fungi inoculation could increase total phenol content and essential oil yield up to 37 and 76%, respectively. It seems, the root inoculation of the peppermint medicinal plants with P. indica, stimulates the synthesis of phenolic compounds and essential oils, also increases the nutrient uptake which ameliorate the negative effects of salinity in the plant.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
معصومه خالوندی |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
محمدرضا عامریان | mohammad reza
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
همت اله پیردشتی |
گروه زراعت، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مهدیl برادران فیروزآبادی | مهدیl baradaran firoozabadi
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
احمد غلامی |
گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شاهرود (Shahrood university of technology)
نشانی اینترنتی
http://ijpb.ui.ac.ir/article_21907_d1988ac2123413814ca9ad3d11841d51.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-435038.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات