این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
زیست شناسی گیاهی ایران، جلد ۹، شماره ۲، صفحات ۳۹-۵۲

عنوان فارسی اثر غلظت‌های مختلف سالیسیلیک اسید بر مقدار رنگیزه‌ها، روتین و کوئرستین در گیاه فلفل (Capsicum annuum)
چکیده فارسی مقاله سالیسیلیک اسید یکی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که در سال‌های گذشته برای افزایش مقاومت گیاهان در مقابله با تنش‌ها به کار گرفته می‌شود. در پژوهش حاضر، نقش غلظت‌های مختلف صفر، 1/0، 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید بر وزن تر و خشک، کلروفیل، کاروتنوئید، مالون‌دی‌آلدهید، فلاونوئید، روتین و کوئرستین گیاه فلفل (Capsicum annuum L.) بررسی شدند. گیاهان پس از گذشت 5 هفته، با غلظت‌های 1/0، 7/0، 5/1، 3، 6 و 9 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید تیمار شدند. نتایج نشان داد که در شرایط آزمایش، غلظت‌های 7/0، 5/1 و 3 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید؛ وزن تر و خشک، کلروفیل a و b، کلروفیل کل و کاروتنوئید را افزایش دادند؛ اما غلظت‌های 6 و 9 میلی‌مولار، کاهش این شاخص‌ها را سبب شدند. غلظت‌های 5/1 و 3 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید، مقدار مالون‌دی‌آلدهید و سایر آلدهیدها را کاهش دادند؛ اما غلظت‌های 6 و 9 میلی‌مولار مقدار آن‌ها را افزایش دادند. مقدار فلاونوئیدهای کل در طول موج‌های 270، 300 و 330 نانومتر در برگ‌های تیمار‌شده با غلظت‌های 1/0، 7/0، 5/1، 3 و 6 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید افزایش معنی‌دار نشان دادند. همچنین نتایج نشان می‌دهد که غلظت‌های 1/0، 7/0 و 5/1 میلی‌مولار سالیسیلیک اسید، مقدار روتین و کوئرستین را افزایش دادند. به‌طور‌کلی نتایج بررسی حاضر نشان داد که تیمار سالیسیلیک اسید در غلظت‌های اندک، آثار مثبت و در غلظت‌های زیاد، آثار منفی بر رشد و نمو گیاه فلفل دارد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of different concentrations of salicylic acid on the pigments content, rutin and quercetin in pepper (Capsicum annuum
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Salicylic acid is an antioxidant which has been used in recent years to increases the resistance of plants to deal with stresses. In this study different concentrations (0.1, 1.5, 3, 6 and 9 mM) of salicylic acid were investigated on the quantity of fresh and dry weight, chlorophyll, carotenoid, malon di aldehyde, flavonoids, rutin and quercetin in pepper (Capsicum annuum). After 5 weeks, plants were treated with different concentrations (zero, 0.1, 1.5, 3, 6 and 9 mM) of salicylic acid. The results showed that concentrations of 0.7, 1.5 and 3 mM of SA increased fresh and dry weight, chlorophyll a, b, total and carotenoid content, but concentrations 6 and 9 mM of SA decreased fresh and dry weight, chlorophyll a, b, total and carotenoid content. Concentrations of 1.5 and 3 mM of SA decreased malon dialdehyd and other aldehyde content, but concentrations 6 and 9 mM of SA increased malon dialdehyd and other aldehyde content. Concentrations of 0.1, 0.7, 1.5 and 3 mM SA caused significant increase in total flavonoids in treated leaf. The results showed that under our experimental conditions different concentrations (0.7, 1.5 and 3mM) of salicylic acid increased rutin and quercetin content. In general, according to the results, treatment of salicylic acid in low concentrations has positive effects and high concentrations has negative effects on the growth of the pepper plant.      
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کبری مهدویان |
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهران 3697-19395، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)


نشانی اینترنتی http://ijpb.ui.ac.ir/article_21918_d7304b16f927ab121ccf8d61cff2e93c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/898/article-898-435040.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات