این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۳۷-۵۴
عنوان فارسی
ارزیابی اثرات استفاده از مولتیآنزیم در جیرههای حاوی سطوح مختلف کنجاله کلزا و ضایعات بوجاری گندم بر عملکرد، کیفیت لاشه و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
برای ارزیابی تأثیر سطوح مختلف ضایعات بوجاری گندم و کنجاله کلزا با و بدون مولتیآنزیم بر عملکرد، ویسکوزیته و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی، از 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس- 308 در قالب طرح کاملاﱢ تصادفی، با 6 جیره آزمایشی دارای 4 تکرار 10 قطعهای از 11 الی 46 روزگی استفاده شد. جیرهها شامل: 1) جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا (شاهد)، 2) جیره پایه با جایگزینی 50 درصد ذرت و کنجاله سویا با ضایعات بوجاری گندم و کنجاله کلزا، 3) جیره پایه با جایگزینی 100 درصد ذرت و کنجاله سویا با ضایعات بوجاری گندم و کنجاله کلزا، 4) جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا + مولتیآنزیم، 5) جیره پایه با جایگزینی 50 درصد ذرت و کنجاله سویا با ضایعات گندم و کنجاله کلزا + مولتیآنزیم، 6) جیره پایه با جایگزینی 100 درصد ذرت و کنجاله سویا با ضایعات بوجاری گندم و کنجاله کلزا بودند. میزان مولتیآنزیم مصرفی500 گرم در تن جیره بود. بهترین ضریب تبدیل غذایی، کارآیی مصرف انرژی و پروتئین و شاخص تولید در جیرههای شماره 1، 4 و 5 حاصل شد (05/0>p). بیشترین درصد قابلیت هضم ایلئومی پروتئین خام، چربی خام، فسفر و انرژی قابلمتابولیسم ظاهری در جیرههای 1، 3 و 5 مشاهده شد (05/0>p). به طور کلی جایگزینی ذرت و کنجاله سویای جیره پایه تا سطح 50 درصد با ضایعات بوجاری درجه یک گندم و کنجاله کلزا به همراه مولتیآنزیم اثرات سویی بر عملکرد، شاخص تولید و قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی نداشت و مصرف آن از لحاظ اقتصادی نیز مفید بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوجه گوشتی، بوجاری گندم، قابلیت هضم، کلزا، مولتی آنزیم،
عنوان انگلیسی
Evaluation the effects of using multi enzyme in diets containing different levels of canola meal and wheat screening wastes on broiler chickens performance, carcass traits and ileal digestibility of nutrients
چکیده انگلیسی مقاله
For study the effects of different levels of wheat screening waste, canola meal with and without multi enzyme on performance, viscosity and nutrient digestibility, 240 Ross- 308 male broiler chicks were used in a completely randomized design with six treatments and four replicates by 10 chicks in each replicate from 11 to 46 days. Diets were: 1) Diet based on corn-soybean meal (control), 2) Basal diet replaced by 50% wheat screening waste and canola meal, 3) Basal diet replaced by 100% wheat screening waste and canola meal, 4) Diet based on corn-soybean meal pulse 500 g multi enzyme/ton of diet, 5) Basal diet replaced by 50% wheat screening waste and canola meal pulse 500g multi enzyme/ton of diet, and 6) Basal diet replaced by 100% wheat screening waste and canola meal pulse 500g multi enzyme/ton of diet. The best feed conversion ratio, energy and protein intake efficiency, production efficiency index achieved in 1, 4 and 5 diets (P< 0.05). The highest percentage of ileal digestibility of crude protein, crude fat, phosphorus and apparent metabolisable energy were seen in broilers fed by 1, 3 and 5 diets (P< 0.05). In conclusion, replacing of corn and soybean meal in based diets up to 50% with grade one of wheat screening waste and canola meal pulse multi enzyme had no adverse effects on performance, production index and ileal nutrient digestibility. Consuming of this diet, from economical aspects had suitable.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمود صحرایی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
اباذر قنبری |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
رحمت کرمی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
هوشنگ لطف الهیان |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
اکبر یعقوبفر |
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
داریوش شکوری |
گروه علوم دامی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
اکبر ابرغانی |
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل مغان ،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اردبیل، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_113263_6b85e1b346f1a5a4250c0ddc7eba885f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-435252.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات