این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۵۵-۶۸
عنوان فارسی
اثر مرحله برداشت بر عملکرد تولید علوفه و ارزش غذایی گیاه کامل نیشکر به عنوان یک منبع علوفه ای
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش به منظور تعیین ارزش غذایی و عملکرد علوفه دو رقم نیشکر زودرس و دیررس در طول دوره رشد اجرا گردید. برای هر رقم یک مزرعه انتخاب و طی مدت هفت ماه (هر ماه دو نوبت) از علوفه آنها نمونه برداری شد. نتایج نشان داد مقدار ماده خشک و قندهای محلول با پیشرفت رشد گیاه، به صورت معنی داری (05/0 > P) افزایش یافت. میزان پروتیین خام، خاکستر، NDF وADF با گذشت مرحله رشد گیاه، روند کاهشی داشت (05/0 > P). میزان پروتئین خام در اولین برداشت (اردیبهشت) در رقم زودرس و دیررس به ترتیب 77/9 و 80/8 درصد بود اما از ماه هفتم (آبان) در هر دو رقم، کمتر از 3 درصد بود. میزان قند محلول در اولین برداشت برای رقم زودرس و دیررس به ترتیب 48/3 و 65/3 درصد و در سیزدهمین برداشت به ترتیب 98/23 و 39/23 درصد بود. قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی برای رقم زودرس در ماههای مهر و آبان و برای رقم دیررس در آبان بیشترین مقدار بود (05/0 > P). میزان تولید ماده خشک، ماده آلی، پروتین خام و ماده آلی قابل هضم، طی رشد گیاه، در دو رقم روند افزایشی داشت (05/0 > P). با توجه به یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که زمان مناسب برداشت گیاه کامل نیشکر، به عنوان علوفه از نظر مواد مغذی قابل برداشت، آبان ماه خواهد بود، با این حال تعیین اثر چینهای مختلف بر عملکرد و ارزش غذایی، نیاز به پژوهش دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گیاه نیشکر، ارزش غذایی، دوره رشد، عملکرد،
عنوان انگلیسی
Effect of harvesting stage on the nutritive value and forage performance of whole plant sugarcane
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate some chemical composition of whole sugar cane at different vegetation stages, in a complete randomized design with two varieties the sugar cane early maturity and late maturity. Two fields of from two varieties of sugar cane were selected the sampling of roughage was done for 7 month. Treatments were 14 sample of roughage for a variety of sugar cane. For each sampling roughage, amount of DM, CP, ASH, NDF, ADF, DCH, ADL, CEL and HCEL for each variety of sugar can were calculated. Experiment indicated that, DM and DCH was increase with up age of sugar cane, and were significant varied among the treatments for two varieties of sugar cane. But amount of CP, ASH, ADF, NDF and HCEL in the time of experiment were decrease, and were significant different between the treatments for two varieties of sugar cane. The amount of ADL with age increase, were increase but were not process of specific, and different of between the treatments were significant for two varieties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابراهیم فروغی نیا |
پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول؛ سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، دزفول، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد
حسن فضایلی |
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_113264_becdbe0c210edbd82617bdda76ca0392.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-435253.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات