این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۱۳۷-۱۵۲
عنوان فارسی
اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) و سولفات روی بر عملکرد، سیستم ایمنی و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون در جوجههای گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از اسانس گیاه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) و سولفات روی (ZnSo4) در جیره غذایی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون در جوجههای گوشتی و بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس آویشن انجام شد. در بخش آزمایشگاهی، اثرات ضد باکتریایی سطوح ppm 0، 100، 200، 300 و 400 اسانس آویشن به روش انتشار از دیسک و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسانس آویشن در سطح ppm 400 تأثیر بازدارنده بر رشد باکتریهای اشریشیاکولی و کلستریدیوم پرفرینژنز داشت. در آزمایش روی جوجههای گوشتی، از تعداد 200 قطعه جوجه نر یک روزه سویه تجاری راس-308 در یک آزمایش فاکتوریل (2×2) شامل دو سطح اسانس آویشن (صفر و 400 mg/kg) و دو سطح سولفات روی (صفر و 300 mg/kg) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار استفاده گردید. نتایج نشان داد که مقدار مصرف خوراک، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در کل دوره آزمایش در گروههای مختلف آزمایشی نسبت به شاهد تفاوت معنیداری نداشتند (05/0P>). علاوه بر این، فراسنجه-های بیوشیمیایی سرم خون (به جز LDL)، عیار پادتن سرم خون، درصد وزن لاشه، سینه، ران، کبد، طحال، بورس فابریسیوس و سنگدان تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0P>). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از اسانس آویشن (400 mg/kg) و سولفات روی (300 mg/kg) در جیره غذایی جوجههای گوشتی در سطوح مذکور تأثیر مثبت بر صفات مورد اندازهگیری نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effects of different levels of Thyme (Thymus vulgaris L.) essential oils and Zinc sulphate on performance, immune system and some blood parameters in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to evaluate the effects of dietary Thyme (Thymus vulgaris L.) essential oils and Zinc sulphate (ZnSo4) on growth performance, carcass characteristics, immune response and some blood biochemical parameters in broilers and evaluate the effects of antibacterial thyme essential oils. In the laboratory section, an experiment was conducted to evaluate the effects of antibacterial thyme essential oils by using a completely randomized design with 5 treatments (0,100, 200, 300 and 400 ppm) and 4 replicates by disk diffusion method. Results indicated that, thyme essential oils at level 400 ppm reduced growth of Escherichia coli (PTCC 1399) and Clostridium perfringens (PTCC 1765). In farm experiment on broilers, a total of 200 one-day-old male chickens (Ross-308) were used in a completely randomized design with a 2×2 factorial arrangement including two levels of Zinc sulphate (0 and 300 mg/kg) and two levels of thyme essential oils (0 and 400 mg/kg) with 5 replicates (10 birds per replicate). Results showed that, feed intake, body weight gain and feed conversion ratio in total experiment period were not significantly (p< 0.05) in different treatments as compared to control treatment. In addition, blood biochemical parameters (except LDL), blood serum antibody level, carcass ratio, liver, spleen, bursa and gizzard were not significantly affected by different experimental diets (P>0.05). The overall results of present experiment indicated that using thyme essential oils (400 mg/kg) and Zinc sulphate (300 mg/kg) in broiler diets, in levels of mentioned did not have any positive effects on measured traits.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
قاسم پورحسابی | پورحسابی
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
شهاب قاضی |
دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
برومند چهارآیین |
استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
سید عبداله حسینی | seyed abdollah
دانشیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی،تهران
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_113271_a3520d4837cf07dea329c8e645d2997b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-435260.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات