این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۱۵۳-۱۶۶
عنوان فارسی
اثر جایگزینی چربی در جیره فلاشینگ بر عملکرد تولیدمثلی میش های لری بختیاری
چکیده فارسی مقاله
در این آزمایش اثر استفاده از چربی در جیره فلاشینگ بر نرخ آبستنی و برهزایی میشهای لری بختیاری مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 300 رأس میش سالم و غیرآبستن، با سن 2 تا 7 سال، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به سه گروه 100 رأسی برای دریافت سه جیره به شرح ذیل تقسیم شدند. گروه اول(شاهد): بدون فلاشینگ(تیمار 1)، گروه دوم: 250 گرم دانه جو به ازای هر میش(تیمار 2) و گروه سوم: 144/5گرم دانه جو بعلاوه 50 گرم چربی مکمل به ازای هر میش(تیمار3). مکملها از دو هفته قبل تا سه هفته پس از رها سازی قوچها، به میشها داده شد. نرخ آبستنی در دوره های مختلف فحلی، نرخ آبستنی کل، نرخ برهزایی و دوقلوزایی اندازه گیری شد. نرخ آبستنی در میشهای تیمار 3 در دوره اول بالاتر از دو تیمار دیگر و در دوره دوم بالاتر از تیمار 1 بود (0/05>P). باوجود تفاوت بین تیمارها از نظر میزان آبستنی کل، تفاوت از نظر آماری معنیدار نبود (0/05P). نرخ برهزایی و نرخ دوقلوزایی در میشهای تیمار 3 نسبت به میشهای تیمار 1 بالاتر بود (0/05>P). در تجزیه ناپیوسته نیز تعداد بره متولد شده به ازای هر رأس میش در معرض آمیزش در تیمار حاوی چربی به طور معنیداری بالاتربود (0/05>P). بین تیمارها از نظر زندهمانی برهها در تولد اختلاف آماری معنیداری (0/05
کلیدواژههای فارسی مقاله
میش، فلاشینگ، چربی، تولیدمثل، عملکرد،
عنوان انگلیسی
Effects of replacing fat in flushing diet on reproductive performance of Lori-Bakhtiari ewes
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effects of using fat in flushing diet on conception and lambing rate of Lori-Bakhtiari ewes was evaluated. Three-hundred dry and healthy ewes with 2-7 years of age randomly divided into three groups (n=100) in a completely randomized design for receiving three diets as: group 1 (control): no flushing (treatment 1), group 2: 250 grams barley grain per each ewe (treatment 2) and group 3: 144.5 grams barley grain + 50 grams supplemental fat per each ewe (treatment 3). Ewes received dietary supplements from two weeks before up to three weeks after ram introduction. Conception rate in different heat periods, overall conception rate, lambing and twining rate were recorded. Conception rate at first heat period in ewes in treatment 3 was higher than the other groups and in second heat period was higher than treatment 1 (P< 0.05). Although treatments means were differed from each other in overall conception rate, but the differences were not significant (P>0.05). Ewes with scores 2.5 and 4.5 had the lowest conception rate respectively and the highest was in ewes with scores 3-4 (P < 0.05). Lambing and twining rates in treatment 3 ewes were higher than treatment 1 (P< 0.05). Number of lambs born per ewe exposed in nonparametric analysis was significantly higher in fat supplement treatment (P< 0.05). Survival rate of lambs at born was not significant (P>0.05) in three groups. In general, using fat in flushing diet of Lori-Bakhtiari ewes improved lambing rate.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ewe, Flushing, Fat, Reproduction, Performance
نویسندگان مقاله
محسن باقری |
مربی پژوهشی بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
محمدعلی طالبی | mohammad ali
استادیار پژوهشی بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
ابوالحسن صادقی پناه |
استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: سازمان تحقیقات
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_113272_6b17251335503dbe549110e0ed698e4f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-435261.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات