این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۲۰۹-۲۲۰

عنوان فارسی تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای ازت ارقام مختلف گندم ایران با و بدون فرآوری در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای ازت (AMEn) از 16 رقم گندم ایران قبل و بعد از فرآوری در دو آزمایش استفاده شد. در آزمایش اول تعداد 330 قطعه جوجه گوشتی مخلوط دو جنس (سن 10-7 روزگی) و در آزمایش دوم تعداد 198 قطعه (سن 24-21 روزگی) مورد استفاده قرار گرفت. اندازه‌گیری AMEn به روش جمع آوری فضولات و با استفاده از نشانگر در دو سن 10 و 24 روزگی انجام شد. بر اساس نتایج به‌دست آمده، میانگین نسبت بهبود قبل و بعد تخمیر ترکیبات شیمیایی 16 رقم گندم شامل ماده خشک، پروتئین خام، الیاف خام، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، نشاسته، کربوهیدرات های غیر نشاسته ای کل، محلول، نامحلول، چربی خام، خاکستر، ترکیب غیر فیبری و عصاره عاری از ازت به ترتیب 48/2+، 61/0+، 79/0+، 09/0+، 10/5-، 97/12-، 50/2-، 38/0-، 12/2-، 41/0-، 79/0+، 11/4+ و 73/0+ درصد به دست آمد. میانگین AMEn ارقام گندم‌های تخمیر نشده در دو سن 10 و 24 روزگی بر حسب as fed به ترتیب برابر 2560 و 2944 کیلوکالری در کیلوگرم و برای ارقام گندم‌های تخمیر شده به ترتیب برابر 2770 و 3141 کیلوکالری در کیلوگرم به دست آمد. نتایج آنالیز نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ AMEn چه قبل از تخمیر و چه بعد از تخمیر و همچنین بین AMEn در سن 10 و 24 روزگی اختلاف معنی دار وجود دارد (01/0 > P) و در اثر فرآوری و همچنین افزایش سن جوجه‌ها، میزان AMEn افزایش می‌یابد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of chemical composition and AMEn of different Iranian wheat cultivars before and after processing in broilers
چکیده انگلیسی مقاله In order to determine chemical composition and apparent metabolizable energy corrected for nitrogen (AMEn) of 16 Iranian wheat cultivars before and after fermentation, 2 experiments were conducted. In first experiment, 330 mixed sex broilers (7-10 days) and in second experiment, 198 mixed sex broilers (21-24 days) were used. The AMEn content of samples was evaluated by excreta collection method using chromic oxide as marker at 10 and 24 days old. The average improvement rate of chemical composition of 16 wheat varieties before and after fermentation for dry matter, crude protein, crude fiber, acid detergent fiber, neutral detergent fiber, starch, total non-starch polysaccharides (NSP), soluble NSP, insoluble NSP, ether extract, ash, non-fiber carbohydrate and nitrogen-free extract were +2.48, +0.61, +0.79, +0.09, -5.10, -12.97, -2.50, -0.38, -2.12, -0.41, +0.79, +4.11 and +0.73 percent respectively. The AMEn for wheat cultivars before fermentation at 10 and 24 days old was 2560 and 2944 kcal/kg and these values for wheat cultivars after fermentation was 2770 and 3141 kcal/kg. The AMEn was affected significantly by fermentation and also by age of broilers (P< 0.01) and as a result of processing and with increase of age, the AMEn was increased.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدرضا زبده | mohammad reza
دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه طیور دانشگاه تهران - پردیس کشاورزی کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسین مروج |
استاد تغذیه طیور دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمود شیوازاد |
استاد تغذیه طیور دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

بهروز بهرام نژاد |
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_113276_f5a06202f5396906029a82f6ca4e5619.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-435265.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات