این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۲۲۱-۲۳۲

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف پودر پونه‌ کوهی و دارچین بر عملکرد، برخی متابولیتهای خونی و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز جوجه‌ های گوشتی تحت تنش‌ گرمایی
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پودر پونه‏کوهی و دارچین بر عملکرد و برخی فراسنجه های خونی جوجه‏های گوشتی تحت تنش‏گرمایی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس با پنج تیمار و چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1) جیره (شاهد) 2) جیره پایه + 25/0 درصد پونه‏کوهی 3) جیره پایه + 5/0 درصد پونه‏کوهی 4) جیره پایه + 25/0 درصد دارچین 5) جیره پایه + 5/0 درصد دارچین بودند. جوجه‏ها تا 25 روزگی با جیره یکسان تغذیه شدند. از سن 25 روزگی جوجه‏ها با تیمارهای غذایی تغذیه شده و تحت تنش گرمایی متناوب (روزانه 8 ساعت در دمای 2 ±0C 34 ) قرار گرفتند. با افزودن پودر پونه‏کوهی و دارچین در جیره جوجه‏های گوشتی خوراک مصرفی در دوره آزمایشی تحت تأثیر قرار نگرفت (05/0P). در مقایسه با تیمار شاهد، جوجه‏های تغذیه شده با تیمارهای حاوی 5/0 درصد پونه‏کوهی و 25/0درصد و 5/0 درصد دارچین به ترتیب اضافه وزن روزانه بالاتر و بهبود در تأثیر ضریب تبدیل خوراک را نشان دادند. افزودن 5/0 درصد پونه‏کوهی در جیره به‏طور معنی‏داری باعث افزایش آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز به میزان 74 درصد نسبت به گروه شاهد شد (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن 5/0 درصد پودر پونه‏کوهی و دارچین به جیره جوجه های گوشتی می‏تواند منجر به بهبود عملکرد و پاسخ ایمنی شده و تا اندازه‏ای اثرات منفی تنش‏گرمایی را کاهش دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پونه‌ کوهی، دارچین، عملکرد، تنش گرمایی، جوجه گوشتی،

عنوان انگلیسی Effect of different levels of Origanum Vulgare and Cinnamom Zelanicum powder on performance, some blood parameters and glutathione peroxidase enzyme of heat stressed broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to investigate the effects of origanum vulgare and cinnamom zelanicum powder on performance and some blood parameters of heat stressed broiler chickens .A total of 200, 1-day-old male broiler chickens (Ross 308) were randomly allocated to 5 treatments with 4 replicates and 10 chicks each, as a completely randomized design. The dietary treatments consisted of: basal diet (BD), BD + 0.25% origanum vulgae, BD + 0.5% origanum vulgar, BD + 0.25% cinnamom zelanicum and BD + 0.5% cinnamom zelanicum . The experiment was conducted from 25 to 42 day of age, before that, all the birds were fed the basal diet. The birds were kept at 34°C±2 (9.00 to 17.00 h) from 25 to 42 day of age. The results indicated that dietary supplementation with origanum vulgare and cinnamom zelanicum did not affect feed intake (FI). Dietary supplementation with origanum vulgare and cinnamom zelanicum increased BWG and decreased FCR compared to basal diet (P< 0.01). The highest BWG and the lowest FCR were observed in the birds supplemented with 0.5% origanum vulgare, 0.25% and 0.5% cinnamom zelanicum respectively. Inclusion of 0.5% cinnamom zelanicum to the diet decreased heterophyl to lymphocyte ratio by 10% compared to the control (P< 0.05). Inclusion 0.5% of origanum vulgare powder to the diet increased glutathione peroxidase enzyme activity by 74% compared to the control group (P< 0.05). In conclusion, diet supplementation with 0.5% origanum vulgare and cinnamom zelanicum powder could improve performance and immune response and somehow suppressed the negative effects of heat stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهدیه ملایی نژاد |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)

امیدعلی اسماعیلی پور |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)

روح الله میرمحمودی |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)

مژگان مظهری |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه جیرفت (Jiroft university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_113277_2c48c53274d4b85b3b47d6ed4cc8a5bd.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-435266.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات