این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم دامی
، جلد ۳۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۲۳۳-۲۴۲
عنوان فارسی
بررسی تأثیر سطوح مختلف اسید آمینه گلوتامین بر کیفیت منی قوچ عربی طی زمان های مختلف ذخیره سازی به حالت مایع در ۵ درجه سانتی گراد
چکیده فارسی مقاله
گلوتامین یک اسیدآمینه با خاصیت آنتیاکسیدانی میباشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر سطوح مختلف گلوتامین بر خصوصیات منی قوچ عربی تحت شرایط مایع بود. اسپرمگیری از 8 رأس قوچ عربی به طور هفتگی برای 8 هفته انجام و منی آنها با هم مخلوط شد. منی مخلوط و رقیق شده به 5 قسمت تقسیم و سطوح گلوتامین (صفر یا شاهد، 25، 50، 75 و 100 میلیمول) را دریافت نمودند. در شرایط نگهداری بصورت مایع تحت دمای C °5 و در زمانهای مختلف (یک، 24، 48، 72 و 96 ساعت)، فراسنجههای کیفی منی مورد بررسی قرار گرفت. سطوح گلوتامین تأثیری بر کیفیت منی در ساعت اول نگهداری نداشت (05/0P). پس از 72 ساعت، کمترین میزان تحرک و زندهمانی اسپرم (بجز گلوتامین 100) مربوط به تیمار شاهد بود. بعد از 96 ساعت، فقط اسپرم های حاوی 25 و 50 میلی مول گلوتامین نسبت به تیمار شاهد تحرک و زندهمانی بالاتری داشتند (05/0>P). در زمان 24 ساعت، تمام سطوح گلوتامین موجب کاهش میزان ناهنجاریهای اسپرم شدند. با گذشت زمان، سطوح پایینتر گلوتامین (25 و 50) موجب کاهش میزان ناهنجاریها و بهبود سلامت غشای پلاسمایی اسپرم شد (05/0>P). pH منی تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسپرم، آنتی اکسیدان، کیفیت منی، گلوتامین، قوچ عربی،
عنوان انگلیسی
Effect of different levels of glutamine amino acid on semen quality of Arabi ram during different storage times under liquid condition in 5°C
چکیده انگلیسی مقاله
Glutamine is an amino acid which has antioxidant role. The aim of this study was to investigate the effect of different levels of glutamine into diluent on semen characteristics of Arabi ram in liquid condition. Semen samples were collected weekly from 8 Arabi rams for 8 weeks and pooled. After dilution, the pooled semen was divided into 5 parts and received the levels of glutamine (0 or control, 25, 50, 75 and 100 mM). In liquid storage condition under 5°C and different times (1, 24, 48, 72 and 96 hours), semen quality characteristics were evaluated. The glutamine levels have no effects on semen quality in first hour of maintenance (P>0.05). The sperm motility was not affected by treatments during 24 and 48 hours; But, sperm viability in control was lower than 25 mM glutamine (P< 0.05). After 72 hours, the lowest sperm motility and viability (except 100 mM of glutamine) was observed in control. While, after 96 hours, only 25 mM and 50 mM dose of glutamine improved the spermatozoa motility and viability (P< 0.05). After 24 hours, all glutamine levels were reduced the morphological defect rates of spermatozoa. But, over time, lower levels of glutamine (25 and 50 mM) reduced the morphological defect rates and improved the plasma membrane integrity of spermatozoa (P< 0.05). In all times, pH of semen was not affected by treatments (P>0.05). Overall, the use of glutamine especially dose of 25 and 50 mM significantly increased the sperm quality parameters of Arabi ram without effect on semen pH.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant, Arabi Ram, Glutamine, Semen quality, Sperm
نویسندگان مقاله
صالح طباطبایی وکیلی |
دانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
رقیه زیدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
مرتضی ممویی |
استاد دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
خلیل میرزاده |
دانشیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
نشانی اینترنتی
http://asj.areo.ir/article_113278_17270f06a5d4dc406d043382c86232e3.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-435267.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات