این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۰، شماره ۱۱۵، صفحات ۲۵۵-۲۷۰

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف خیساب مایع ذرت بر فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک بخش‌های مختلف شیرابه شکمبه و متابولیسم نیتروژن در بره‌های نر مغانی
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به منظور بررسی اثر تعذیه سطوح صفر (شاهد)، 50 و 100 گرم خیساب مایع ذرت در کیلوگرم ماده خشک جیره) بر فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک شکمبه شامل کربوکسی متیل سلولاز، میکروکریستالین سلولاز، فعالیت تجزیه کاغذ صافی، آلفا آمیلاز و پروتئاز در بخش‌های مختلف شیرابه شکمبه (شامل بخش جامد، خارج سلولی و درون سلولی) و ابقای نیتروژن انجام گرفت. از 27 رأس بره نر مغانی در قالب طرح کاملاً تصادفی و 9 رأس بره در هر تیمار استفاده گردید. فعالیت کربوکسی متیل سلولاز در بخش جامد، خارج سلولی و کل (مجموع هر سه بخش جامد، خارج سلولی و داخل سلولی) شیرابه با افزایش میزان خیساب ذرت در جیره به طور خطی کاهش یافت (05/0>P). با افزایش میزان خیساب ذرت فعالیت آنزیمی میکروکریستالین سلولاز و فعالیت آنزیم‌های تجزیه کننده کاغذ صافی در بخش جامد و کل شیرابه شکمبه کاهش یافت (05/0>P). فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در همه بخش‌های شیرابه شکمبه تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت (05/0P). همه دام‌ها در توازن مثبت نیتروژن بودند، اما با افزایش میزان خیساب مایع ذرت در جیره ابقاء نیتروژن به طور خطی کاهش نشان داد (05/0>P). در کل، استفاده از خیساب ذرت در جیره سبب کاهش فعالیت آنزیم‌های فیبرولایتیک شکمبه و ابقاء نیتروژن و افزایش فعالیت پروتئاز شد. هرچند، تحلیل اقتصادی داده‌های عملکردی نشان داد که استفاده از این پسماند تا سطح 5 درصد ماده خشک جیره، با کاهش دادن هزینه تمام شده جیره مصرفی کاهش عملکرد رشد دام‌ها را توجیه می‌نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of different levels of corn steep liquor on the activity of hydrolytic enzymes in different fractions of rumen liquor and nitrogen metabolism in Moghani-male lambs
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was performed to investigate the effect of feeding corn steep liquor (CSL) at levels 0, 50 or 100 g/kg dietary dry matter (DM) as nitrogen source on nitrogen retention and activities of carboxymethyl-cellulase (CMCase), microcrystalline-cellulase (MCCase), filter paper degrading (FPD) activities, ɑ-amylase and proteases in different fractions (i.e., particulate material (PM), extra cellular (EC) or cellular) of rumen liquor. Twenty seven male Moghani lambs were used in a completely randomized design with 9 animals in each treatment. Activity of CMCase in PM, EC and total (sum of PM, EC and cellular fractions) linearly decreased (P< 0.05) with increasing the level of CSL in the diet. The activity of MCCase and FPD activity linearly decreased (P< 0.05) with increasing level of CSL in the diet. Activity of ɑ-amylase activity was not affected by dietary treatments (P>0.05), however the protease activity linearly increased (P< 0.05). All animals were in positive balance of nitrogen and nitrogen retention decreased linearly (P< 0.05) with amount of CSL in the ration. Totally, using corn steep liquor in the diet of fattening lambs negatively affected nitrogen retention and activities of rumen fibrolytic enzymes and increased rumen proteases activity. However, economic analysis of performance data showed that incorporation of CSL up to 5 % of dietary DM covered reduced growth performance of animals through reducing ration cost.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ایوب عزیزی |
دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

نادر پاپی |
استادیار مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

افروز شریفی |
دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

آرش آذرفر |
دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

علی کیانی |
دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_113280_328ed20b110548a799d09d686461c793.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-435269.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات