این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۷-۲۹

عنوان فارسی اثرات مجزا و توأم پودر سیر و زنجبیل بر شاخص کبدی، ترکیب شیمیایی لاشه، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و میزان مقاومت بچه ماهی صبیتی Sparidentex hasta))
چکیده فارسی مقاله اثرات مجزا و توأم پودر سیر و زنجبیل بر شاخص کبدی، ترکیب شیمیایی لاشه، فعالیت آنزیم‌های گوارشی و مقاومت بچه ماهی صبیتیSparidentex hasta)) در برابر تنش‌های pH  و دمای بالا بررسی شد. آزمایش با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 1درصد پودر سیر، 1 درصد پودر زنجبیل و ترکیب 1 درصد پودر سیر و 1 درصد پودر زنجبیل (سیر/زنجبیل) در قالب چهار تیمار با سه تکرار طراحی و به‌مدت 8 هفته اجرا گردید. تعداد 240 عدد بچه ماهی صبیتی با وزن متوسط31/0 ±08/3 گرم در 12 تانک توزیع شدند. نتایج نشان داد که در شاخص کبدی بین تیمارهای آزمایشی اختلاف معناداری وجود داشت (05/0p<) و بیشترین میزان این شاخص مربوط به تیمارهای سیر/ زنجبیل و زنجبیل بود. نتایج آنالیز لاشه حاکی از وجود اختلاف معناداری در بین تیمارهای آزمایشی بود (05/0p<). بیشترین میزان پروتئین لاشه در تیمار سیر/ زنجبیل و بیشترین مقدار چربی لاشه در تیمار زنجبیل مشاهده شد. میزان فعالیت آنزیم‌های گوارشی در پایان آزمایش اختلاف معناداری در بین تیمارهای آزمایشی نشان داد(05/0p<). بیشترین میزان فعالیت لیپاز در تیمارهای سیر/ زنجبیل و زنجبیل و بیشترین میزان فعالیت آمیلاز نیز در تیمار زنجبیل مشاهده شد. تفاوت معناداری در آزمایش تنش اسیدی، قلیایی و حرارتی بین تیمارهای آزمایشی وجود داشت (05/0p<).  بیشترین میزان مقاومت در برابر آزمایش تنش pH در تیمار سیر/ زنجبیل و در برابر تنش حرارتی در تیمار زنجبیل مشاهده شد. در مجموع، ترکیب سیر/ زنجبیل باعث بهبود ترکیب شیمیایی لاشه، افزایش فعالیت آنزیم‌های گوارشی و افزایش مقاومت به تنش‌های محیطی در این ماهی شد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Single or combined effects of medicinal plants, Garlic (Allium sativum) and Ginger (Zingiber officinale)powders on hepatosomatic index, body composition, digestive enzymes and resistance rate of Sobaity sea bream (Sparidentex hasta) fry.
چکیده انگلیسی مقاله Single or combined effects of medicinal plants, garlic (Allium sativum) and ginger (Zingiber officinale) powders on hepatosomatic index, body composition, digestive enzymes and resistance rate in Sobaity sea bream (Sparidentex hasta) fry were investigated for 8 weeks. Biomar diet (54% protein and 18% lipid) supplemented with 0 (control), 1% garlic, 1% ginger and 1% garlic + 1% ginger in a totally randomized design trial in triplicate. A total of 240 fingerlings of 3.80 ± 0.31 (g) average weight were randomly distributed in 12 tanks. Results showed that there were significant differences in hepatosomatic index among treatments (p>0.05). Significant difference was observed in body composition (p>0.05), as protein and lipid contents in the whole body increased in fish fed with garlic/ginger and ginger groups. Lipase enzyme activity increased significantly in garlic/ginger and ginger groups compared to control group. The highest amylase enzymes activity was observed in ginger group (p< 0.05). There was significant difference in survival index to acidity (pH=2), alkalinity (pH=12) and thermal (40°C) stress. In the test of pH and thermal stress, maximum of survival time was obtained in garlic/ginger and ginger groups, respectively (p< 0.05).  In general, the fish fed with garlic/ginger powder had the highest body composition, digestive enzymes and resistance to environmental stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مازیار یحیوی |
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی بندر عباس (Islamic azad university of bandar abbas)

وحیده جهان جو |
دانشجو

رضا اکرمی |
هیات علمی

امیر هوشنگ بحری | amir hoshang
هیات علمی


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_17589_3b9f127a3e949b62a0a99b3e7752c0b4.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-435457.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات