این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۴۱-۵۵
عنوان فارسی
بهینهیابی پروتئین آبکافتشده سر و بازوی ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) با استفاده از آنزیم آلکالاز
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، بهینهیابی پروتئین آبکافتی سر و بازوی ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) بررسی شد. برای این منظور، اثر شرایط مختلف بر تولید پروتئین آبکافتشده سر و بازوی ماهی مرکب ببری با استفاده از آنزیم آلکالاز با روش پاسخ سطحی (RSM) مدنظر قرار گرفت. طرح باکس-بنکن با سه عامل و 3 سطح، بهمنظور بهینهیابی روند آبکافت و بررسی اثر فردی و متقابل عوامل آزمایش استفاده گردید. عوامل این آزمایش شامل نسبت آنزیم به سوبسترا (درصد)، دما (C˚) و pH بود. درجه آبکافت بهعنوان پاسخ در نظر گرفته شد. مدل ریاضی، برازش خوبی با دادههای آزمایش داشت. براساس نتایج بهدست آمده، شرایط بهینه از لحاظ دما، pH و نسبت آنزیم به سوبسترا بهترتیب عبارت بودند از 33/54 درجه سانتیگراد، 49/8 و 97/1 درصد که منجر به درجه آبکافت معادل 5/14درصد گردید. عامل نبود برازش در این مطالعه معنادار نبود که نشاندهنده قابلیت الگو در پیشبینی دامنههای استفاده شده در این آزمایش بود. برای تأیید شرایط بهینه پیشبینی شده، پروتئین آبکافتشده با شرایط پیشنهاد شده الگو تولید گردید که درجه آبکافت آن 8/16 درصد بهدست آمد، که مطابق با هدف این تحقیق یعنی تولید پروتئین آبکافتشده با حداکثر درجه آبکافت بود. سپس خواص کارکردی پروتئین حاصل از شرایط بهینه اندازهگیری شد. بررسی خواص کارکردی نشان داد که این پودر پروتئینی از نظر حلالیت مناسب، ولی از نظر ظرفیت امولسیونکنندگی و کفکنندگی ضعیف است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Optimization of protein hydrolysate from head and arms of cuttlefish (Sepia pharaonis) by Alcalase enzyme
چکیده انگلیسی مقاله
Optimization of protein hydrolysate from head and arms of cuttlefish (Sepia pharaonis) was examined. For this purpose, response surface methodology (RSM) was employed to investigate the effects of different operating conditions on hydrolysis process of cuttlefish protein by the application of alcalase enzyme. A Box-Behnken design with three factors at three levels was used for hydrolysis optimization and to check any individual or interaction effects between the experimental factors. In this method, the effects of three independent variables, including temperature, pH and enzyme to substrate ratio, were investigated on hydrolysis rate as a surface response. The mathematical model showed a good fitness with experimental data. Optimum conditions for temperature, pH and enzyme quantity were determined as 54.33 ˚C, 8.49 and 1.97 %, respectively, which caused nearly 14.5 % hydrolysis degree. Based on the lack of fitness factor which was not significant, it was deduced that the resulted model was capable of prediction at different studied levels of variables. In this study, in order to confirm the conditions that proposed by mathematical equation, the hydrolyzed protein was produced accordingly at which resulted in a 16.8% hydrolysis degree. This finding was according to the aim of present trial by producing a protein hydrolysate with maximum hydrolysis degree. Then the functional properties of protein hydrolysate powder from optimized conditions were measured. Functional properties of this protein powders indicated a good solubility, but weak levels of emulsifying and foaming capacities.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کیوان علی عسگری رنانی | ali asgari renani
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سکینه یگانه |
گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سید علی جعفرپور | seyed ali
گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رضا صفری |
مربی پژوهشی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساری
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_17591_c471820889884c59f2cd4fd97ee546bc.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-435459.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات