این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۷۵-۹۳
عنوان فارسی
بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل
چکیده فارسی مقاله
شاخصهای رشد (WG و SGR)، کارایی غذا (FCR، FI و PI) و پروتئین (PER و PCE) ماهی تیلاپیای نیل انگشتقد (Oreochromis niloticus)بهطور همزمان در سه آزمایش طی 12 تیمار و هر یک با سه تکرار ارزیابی شد. تیمار شاهد و سطوح جایگزینی 25، 50، 75 و 100 درصد کانولا و 15، 25، 35 و 45 درصد پنبهدانه بهجای منابع پروتئینی گرانقیمت (پودر ماهی و سویا) و سطوح 13، 21 و 29 درصد آزولا بررسی شدند. میزان شاخصهای رشد، برداشت غذا و مصرف پروتئین در جیره شاهد بهطور معناداری بیشتر از تمامی جیرههای محتوای منابع پروتئین گیاهی بود (05/0p). با توجه به نتایج بهنظر میرسد در تمامی اقلام غذایی بررسی شده نکته مشترک عدم خوشخوراکی غذا برای ماهیان تیلاپیا بود که بهدنبال آن کاهش برداشت غذا، پروتئین مصرفی و در نهایت رشد ایجاد شد. در صورت رفع مشکل خوشخوراکی خوراک میتوان انتظار داشت کنجاله کانولا و پنبهدانه بهترتیب تا سطوح 50 و 35 درصد جایگزینی و آزولا تا سطح 21 درصد جیره قابلیت استفاده در جیره غذایی دوره رشدی تیلاپیای نیل را داشته باشند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جایگزینی، کلزا، پنبهدانه، آزولا و تیلاپیا،
عنوان انگلیسی
investigation of canola and cotton seed meal, and azolla substitution in Nile tilapia diet
چکیده انگلیسی مقاله
Growth indices (WG and SGR), food (FCR) and protein efficiency (PER and PCE) of fingerling Nile tilapia, Oreochromis niloticus,were evaluated in 3 synchronous examinations with 12 treatments in triplicates. Groups of control, canola meal (at rates of 25, 50, 75 and 100%), cottonseed meal (at rates of 15, 25, 35 and 45%), as the replacements of expensive protein sources (fish meal and soybean meal), and azolla (at rates of 13, 21 and 29% of diet) were studied. Growth indices, total food intake and protein intake of the control were the highest of all. They decreased with increase in plant protein in every group (p< 0.05). FCR and protein efficiency indices didn't show significant differences (p>0.05) between control and canola meal (at rates of 25 and 50%), cottonseed meal (at rates of 15, 25 and 35%) and azolla (at rates of 13 and 21%). Total food intake, protein consumption and growth indices decreased, because all plant protein ingredients were unpalatable. If the problem of palatability is solved, it seems that the expensive protein sources replace with canola meal and cottonseed meal at the rates of 50 and 35% respectively, and azolla can be used at the rate of 21% in diets.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
substitution, canola, cotton seed meal, azolla and tilapia
نویسندگان مقاله
محمد محمدی |
مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور
حبیب سرسنگی علی آباد | sarsangi aliabad
کارشناس محقق
نسرین مشایی |
رییس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور و کارشناس محقق
احمد بیطرف |
کارشناس محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی یزد
فرهاد رجبی پور |
کارشناس محقق مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور
محمود حافظیه |
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
نشانی اینترنتی
http://jfst.modares.ac.ir/article_17593_8df6b0566d91a7f00f5d03c45f65bf6d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-435461.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات