این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۹۵-۱۲۵

عنوان فارسی ارزیابی کیفیت روغن استخراج شده از فراورده‌های جنبی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با استفاده از روش‌های پخت، حلالی، فراصوت و سوکسله
چکیده فارسی مقاله اثر روش‌های مختلف استخراج (سوکسله، فراصوت، حلالی و پخت) بر بازدهی، کیفیت و ترکیب اسیدهای چرب روغن استخراج شده ازفراورده‌های جنبی کپور معمولی (سر و امعا و احشا) مقایسه شد. برای تعیین کیفیت روغن استخراجی، شاخص‌های پراکساید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد، مزدوج‌های دی‌ان و قهوه‌ای شدن غیرآنزیمی و همچنین ترکیب اسید چرب اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد روش‌های سوکسله و فراصوت بالاترین بازدهی را در مقایسه با سایر روش‌ها داشت. علاوه بر این، روش پخت با بازدهی 22/3 درصد دارای کمترین بازدهی نسبت به سایر روش‌ها بود (05/0p<). اندازه‌گیری شاخص‌های کیفی بیانگر بیشترین و کمترین مقادیر شاخص‌های پراکساید، تیوباربیتوریک اسید، اسیدهای چرب آزاد و قهوه‌ای شدن غیرآنزیمی به‌ترتیب در روغن استخراج شده به روش فراصوت و پخت بود (05/0p<).  بر این اساس، بیشترین و کمترین کیفیت روغن استخراجی به‌ترتیب متعلق به روش پخت و فراصوت بود. در روغن استخراج شده به روش‌های مختلف از فراورده‌های جنبی کپور معمولی، مقادیر بالایی از اسیدهای چرب تک غیراشباع وجود داشت. علاه بر این، روغن استخراجی به روش فراصوت دارای مقادیر بیشتری از دو اسید چرب DHA و EPA نسبت به سایر روش‌ها بود. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investiagtion of Oil extracted from from Common Carp Fish (Cyprinus carpio) by-products using wet rendering, Solvent, Soxtec and ultrasound method extraction
چکیده انگلیسی مقاله  The effect of different extraction methods (soxtec apparatus, ultrasound, solvent and wet rendering) on yield, quality and fatty acids composition of oil extracted from the offal of common carp (Cyprinus carpio) was compared. For determination of the oil quality, PV, TBA, FFA, conjugated diene, non-enzymatic browning indexes and fatty acids composition were measured. Results showed that soxtec apparatus had the highest efficiency compared to other extraction methods. In addition, ultrasound extraction had higher yield in comparison to solvent methods. Moreover, the wet rendering method had lower oil yield. The quality indexes of oil extracted with ultrasound had significantly lower quality compared to other extraction methods. Hence, the oil extracted with wet rendering methods had better quality. Oil extracted with all of the methods contained high amounts of MUFA, also oil extracted by ultrasound method had the highest content of DHA and EPA as compared with other extraction methods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید علی جعفرپور | seyed ali
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسین نورانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مسعود رضایی |
دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_17595_7eeb0568484ecddb410f0686b571139e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-435463.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات