این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۶، شماره ۲، صفحات ۱۲۷-۱۳۸

عنوان فارسی تأثیر شیوه استخراج بر میزان چربی و ترکیب اسیدهای چرب ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله تأثیر روش‌های مختلف استخراج چربی با حلال (شامل Bligh and Dyer، Smedes، Bligh and Dye با استفاده از دی‌کلرومتان، Folch، Roese Gottible، سوکسله با استفاده از اتر و سوکسله با استفاده از ان-هگزان) بر میزان چربی کل و ترکیب اسیدهای چرب قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد.. براساس نتایج، بازدهی استحصال چربی با روش Bligh and Dyer بیش از روش‌های Smedes، Roese Gottible و سوکسله تر بود، ولی با دیگر روش‌ها اختلاف معناداری مشاهده نشد. مجموع اسیدهای چرب اشباع، تک‌غیراشباع و چندغیراشباع در چربی استخراج شده با روش‌های مختلف تفاوت معناداری نداشت. نسبت اسیدهای چرب امگا-3 به امگا-6 در روش‌های مختلف استخراج بین20/0تا 29/0 بود. بیشترین میزان شاخص پلی‌ان 34/0بود، اما بین روش‌های مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد. با توجه به کمیت و کیفیت چربی، بار مالی، سمیت مواد و سهولت بهره‌برداری، روش استخراج Bligh and Dyer بهینه شده با حلال دی‌کلرومتان برای استخراج چربی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پیشنهاد می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Extraction Method Effect on Fat Content and Fatty Acid Composition of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله The effect of different lipid extraction methods (including, Bligh & Dyer, Smeds, Bligh & Dyer using Dichloromethane, Folch, Roese Gottible, Soxhlet used petroleum ether – dry and wet-  and Soxhlet used N-hexane) on total fat and fatty acid composition in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) was investigated. According to the results, the Bligh & Dyer method showed a higher fat extraction efficiency than Soxhlet (wet), Smeds and Roese Gottible, while no significant difference was observed with the other methods. No significant differences were found in total SFA, total MUFA, and total PUFA of different extraction methods. The omega-3/omega-6 ratio ranged between 0.20-0.29. The highest amount of polyene index (PI) was 0.34, but no significant differences were found between different extraction methods. Taking fat quality and quantity, finance, toxicity, and theease of operation, the most efficient method for rainbow trout lipid extraction was the "optimized Bligh & Dyer using Dichloromethane".  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم وفایی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد

محمود ناصری |
استادیار

سارا وفا |
دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات


نشانی اینترنتی http://jfst.modares.ac.ir/article_17596_4663c71af813f943187aa77f1176ae11.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/983/article-983-435464.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات