این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم گیاهان زراعی ایران
، جلد ۴۸، شماره ۲، صفحات ۳۲۹-۳۳۸
عنوان فارسی
بررسی تأثیر کشت مخلوط ذرت علوفهای و ارزن مرواریدی بر برخی صفات کمی و کیفی علوفه
چکیده فارسی مقاله
به منظور تعیین مناسبترین آرایش کشت مخلوط ذرت علوفهای با ارزن مرواریدی از نظر عملکرد علوفۀ خشک و کیفیت علوفه، آزمایشی در مزرعۀ تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج، در سال 1390 انجام شد. آزمایش به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار بود. تیمارهای موجود در آزمایش عبارت از آرایشهای مختلف کشت مخلوط به صورت جایگزینی، شامل 25درصد ارزن مرواریدی: 75درصد ذرت علوفهای، 50درصد ارزن مرواریدی: 50درصد ذرت علوفهای، 75درصد ارزن مرواریدی: 25درصد ذرت علوفهای و افزایشی، شامل 20درصد ارزن مرواریدی: 100درصد ذرت علوفهای، 40درصد ارزن مرواریدی: 100درصد ذرت علوفهای، 20درصد ذرت علوفهای: 100درصد ارزن مرواریدی، 40درصد ذرت علوفهای: 100درصد ارزن مرواریدی، به همراه تیمارهای کشت خالص ذرت علوفهای و ارزن مرواریدی بودند. نتایج بهدستآمده نشان داد، در مجموع دو برداشت بیشترین عملکرد خشک علوفۀ ارزن مرواریدی در بوته در آرایش، 75درصد ارزن مرواریدی: 25درصد ذرت علوفهای (خشک در بوته) و همچنین بیشترین عملکرد خشک علوفۀ ذرت علوفهای در بوته نیز در آرایش کشت، 75درصد ارزن مرواریدی: 25درصد ذرت علوفهای (خشک در بوته) به دست آمد. نسبتهای مختلف آرایش کشت مخلوط بر صفات کیفی قابلیت هضم علوفه، فیبرهای غیرمحلول در شویندۀ اسیدی و قندهای محلول در آب علوفۀ ارزن (چین دوم) و صفات کیفی قابلیت هضم علوفه، فیبرهای غیرمحلول در شویندۀ اسیدی، خاکستر کل، قندهای محلول در آب و پروتئین خام علوفۀ ذرت تأثیر معنیداری گذاشتند. در این آزمایش بیشترین میزان نسبت برابری زمین (LER) در علوفۀ خشک را آرایش کشت مخلوط افزایشی 20درصد ذرت علوفهای: 100درصد ارزن مرواریدی با 60درصد افزایش عملکرد (60/1=LER) به خود اختصاص داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study the effect of intercropping maize and pearl millet on fodder yield quantity and quality
چکیده انگلیسی مقاله
To determine the effect of intercropping maize with pearl millet on dry fodder yield and quality an experiment was conducted at research field of Agriculture and Natural Resources College of Tehran University in Karaj in 2011. The experiment designed in a randomized complete block with four replications. Intercropping treatments included replacement series of pearl millet 25%: 75% forage maize, pearl millet 50%: 50% forage maize, pearl millet 75%: 25% forage maize and augment series of pearl millet 20%: 100% forage maize, pearl millet 40%: 100% forage maize, forage maize 20%: 100% pearl millet, forage maize 40%: 100% pearl millet plus pure culture both forage maize and millet. The results showed that sum of two harvest times gave the highest forage yield of millet per plant (dry) from treatment combination of pearl millet 75%: 25% forage maize. Similarly, the highest maize forage yield per plant (dry) from treatment combination of pearl millet 75%: 25% forage, respectively. Different arrangement of intercropping on quality traits, dry mater digestibility, acid detergent fiber and water soluble carbohydrates fodder millet (second harvest) and quality traits dry mater digestibility, acid detergent fiber, total ash, water soluble carbohydrates and crude protein fodder maize put a significant effect. In the experiment, the maximum amount of land equivalent ratio in the dry forage makeup additive intercropping 20% corn: 100% millet with a 60% performance increase allocated.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محسن حسینمردی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سید محمد باقر حسینی | seyed mohammad bagher
دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمد رضا جهانسوز | mohammad reza
استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijfcs.ut.ac.ir/article_63117_ccafcb8e16e055c7a5d06614ba5464b7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/995/article-995-435543.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات