این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۲، صفحات ۱۵-۲۶

عنوان فارسی تاثیر پودر سیر و آنتی بیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های حاوی سطوح متفاوت چربی خام
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعاتی: سطح چربی جیره ممکن است روی تاثیرگذاری گیاهان داروئی و عصاره آنها بر عملکرد طیور موثر باشد. هدف: این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر پودر سیر و آنتی­بیوتیک فلاوومایسین بر عملکرد و قابلیت هضم چربی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با سطوح متفاوت چربی انجام گرفت. روش کار: سیصد قطعه جوجه­ گوشتی سویه راس 308 با آرایش فاکتوریل (2×3) با 2 سطح چربی خام جیره و 3 نوع افزودنی در قالب طرح بلوک­‌های کامل تصادفی به 6 تیمار، 5 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. جیره‌های آزمایشی عبارت بودند از 1) جیره پایه (حاوی 3% چربی)، 2) جیره پایه بعلاوه 2% چربی (جیره 5% چربی)، 3) جیره پایه بعلاوه 5/1% پودر سیر، 4) جیره 5% چربی بعلاوه 5/1% پودر سیر، 5) جیره پایه بعلاوه فلاوومایسین (200 گرم در تن) و 6) جیره 5% چربی بعلاوه فلاوومایسین (200 گرم در تن). نتایج: نتایج آزمایش نشان داد که جیر‌ه‌های آزمایشی تاثیر معنی‌داری بر خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک، قابلیت هضم چربی، متابولیت‌های خونی، درصد اجزای لاشه و جمعیت سلول‌های خونی جوجه‌های گوشتی نداشتند (05/0P > ) اما جوجه‌های دریافت کننده جیره پایه همراه با آنتی‌بیوتیک فلاوومایسین یا جیره حاوی مکمل چربی همراه با پودر سیر دارای افزایش وزن بدن بالاتری نسبت به گروه شاهد بودند (05/0P < ). جوجه‌های دریافت کننده جیره‌ دارای مکمل چربی دارای IgG اولیه و کل بالاتری نبست به جوجه‌های دریافت کننده جیره پایه بودند (05/0P < ). همچنین جوجه‌های دریافت کننده جیره‌های حاوی پودر سیر دارای IgM و آنتی‌بادی کل اولیه و ثانویه و همچنین IgG ثانویه بالاتری نسبت به گره شاهد بودند (05/0P < ). نتیجه‌گیری نهایی: در مجموع، سطح چربی جیره موجب کاهش معنی‌دار خوراک مصرفی جوجه‌های گوشتی شد ولیکن پودر سیر موجب بهبود پاسخ ایمنی هومورال جوجه­های گوشتی گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ایمنی، جوجه گوشتی، عملکرد، قابلیت هضم چربی،

عنوان انگلیسی Effect of garlic powder and flavomycin on performance of broiler chickens fed diets containing different levels of dietary crude fat
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی خطیب جو |
گروه علوم دامی دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

زینب حیدرزاده |
گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی آستارا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی آستارا (Islamic azad university of astara)

مسعود جعفری |
گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی آستارا
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی آستارا (Islamic azad university of astara)

مریم اعلایی |
گروه علوم دامی دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)


نشانی اینترنتی http://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_6608_cc36b9a488bc68aec71ac753c361579e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-438018.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات