این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
دانش کشاورزی و تولید پایدار
، جلد ۲۷، شماره ۳، صفحات ۴۵-۶۲
عنوان فارسی
سودمندی کشت مخلوط باقلا (.Vicia faba L.) و نعناع فلفلی (.Mentha piperita L.) در الگوهای مختلف کشت
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور ارزیابی کشت مخلوط نعناعفلفلی و باقلا، آزمایشی به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با نه تیمار و سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال زراعی 1394 اجرا شد. تیمارها شامل کشت خالص دو گونه نعناعفلفلی و باقلا، 1 ردیف نعناعفلفلی+ 1ردیف باقلا، 1 ردیف نعناعفلفلی+ 2 ردیف باقلا، 2 ردیف نعناعفلفلی+ 1 ردیف باقلا، 2 ردیف نعناعفلفلی+ 3 ردیف باقلا، 3 ردیف نعناعفلفلی+ 2 ردیف باقلا، 1 ردیف نعناعفلفلی+ 3 ردیف باقلا و 3 ردیف نعناعفلفلی+ 1 ردیف باقلا بودند. الگوهای مختلف کشت مخلوط بر اساس شاخصهای نسبت برابری زمین (LER)، نسبت برابری زمین استاندارد (LERS)، نسبت معادل سطح زیر کشت و زمان (ATER)، نسبت معادل سطح برداشت (AHER)، کارایی استفاده از زمین (LUE)، معادل عملکرد نعناع فلفلی (EYP)، ضریب ازدحام نسبی (K)، غالبیت (A)، نسبت رقابت (CR)، افت واقعی عملکرد (AYL)، برتری مالی (IA)، سودمندی کشت مخلوط (MAI)، شاخص بهرهوری سیستم (SPI) و مجموع ارزش نسبی (RVT) ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که عملکرد دانه باقلا در واحد سطح اشغالی و مخلوط تحت تأثیر الگوهای مختلف کشت قرار گرفت، بهطوریکه بیشترین عملکرد دانه باقلا در واحد سطح اشغالی به تیمارهای 2:3 و 1:3 تعلق داشت. همچنین بیشترین عملکرد دانه در واحد سطح مخلوط به کشت خالص باقلا و بعد از آن به تیمار 2:3 مربوط بود. بیشترین مقادیر LER معمولی و استاندارد، ATER، AHER، LUE، IA، MAI، RVT و معادل عملکرد نعناع فلفلی در تیمارهای 2:3، 3:2 و 1:3 مشاهده شد که بیانگر سودمندی این تیمارها از لحاظ زراعی و اقتصادی میباشد. مقادیر A، CR و AYL نعناع فلفلی بیشتر از باقلا بود که نشاندهنده توانایی رقابتی بیشتر و غالبیت نعناع فلفلی نسبت به باقلا میباشد. در کل با توجه به بیشتر بودن شاخصهای زراعی و اقتصادی در الگوی کشت 2:3، این الگوی کشت برتر از سایر تیمارها بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Advantage of Peppermint (Mentha piperita L.) and Faba Bean (Vicia faba L.) Intercropping in Different Cropping Patterns
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate of peppermint and faba bean intercropping, a field experiment was carried out as a randomized complete blocks design (RCBD) with eight treatment and three replication at the faculty of Agriculture, University of Maragheh during 2015 growing season. Treatments were included sole planting of peppermint and faba bean, 1 row peppermint+ 1 row faba bean, 1 row peppermint+ 2 rows faba bean, 2 rows peppermint+ 1 row faba bean, 2 rows peppermint+ 3 rows faba bean, 3 rows peppermint+ 2 rows faba bean, 1 row peppermint+ 3 rows bean and 3 rows peppermint+ 1 row bean. Intercropping different patterns were calculated by means of land equivalent ratio (LER), standard land equivalent ratio (LERS), area time equivalent ratio (ATER), area harvest equivalent ratio (AHER), land use efficiency (LUE), peppermint equivalent yield (EYP), relative crowding coefficient (RCC or K), aggressivity (A), competitive ratio (CR), actual yield loss (AYL), monetary advantage index (MAI), intercropping advantage (IA), system productivity index (SPI) and relative value total (RVT). Results showed that seed yield of faba bean per occupied unit area and per intercropped unit area were affected significantly by intercropping patterns. The highest seed yield of faba bean per occupied unit was obtained in the 2:3 and 1:3 treatments. In addition, the highest seed yield of faba bean per intercropped unit area observed in faba bean sole crop. The highest values of LER, LERS, ATER, AHER, LUE, EYP, IA, MAI and SPI obtained in 2:3, 3:2 and 1:3 intercropping patterns, indicating that the intercropping systems were the most profitable on basis of agronomical and economical. Generally, the A, CR and AYL values in peppermint were higher than bean, indicating that peppermint was more competitive and dominant than faba bean. Generalley, in basis of more agronomy and economic indices in 2:3 cropping pattern, this cropping pattern was superier than other treatments.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مصطفی امانی ماچیانی | amani machiani
آگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مراغه (Maragheh university)
عبدالله جوانمرد |
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مراغه (Maragheh university)
یوسف نصیری |
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مراغه (Maragheh university)
محمدرضا مرشدلو | mohammad reza
گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه مراغه (Maragheh university)
نشانی اینترنتی
http://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_6635_b7c8ca452136aba04b6a55db3b384073.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/810/article-810-441455.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات